Nyhedsbrev

Arbejder du med voksnes læring som underviser, forsker, leder, politiker, myndighed eller lignende, så tilmeld dig vores nyhedsbrev, der går på tværs af temaer, sektorer og geografi. Vi skriver på dansk, norsk og svensk, og relevante dele er desuden oversat til finsk og islandsk. Vi udsender nyhedsbrevet på månedsbasis, og du kan til enhver tid afmelde dig med ét klik.

Med NVLs nyhedsbrev får du: Nyeste viden fra NVL som fx policy briefs og rapporter, vigtige nyheder fra de nordiske lande, aktuelle artikler, der går i dybden med feltet på tværs af sektorer, temaer og geografi samt overblik over kommende konferencer, seminarer og events.

Share
Tweet
Forward
Share
Nyhedsbrev │ 27. juni 2019

I dette nyhedsbrev

Nu kan du læse vores første onepager! Det er et spritnyt format, hvor vi præsenterer de bedste råd på en enkelt A4-side. Og den første onepager er til dig, der gerne vil arbejde med samskabelse og bæredygtigt samarbejde i din hverdag.

Vi bringer også et interview med professor Bjarne Wahlgren, der giver dig indsigt i ny forskning om dropouts, og de processer der foregår, inden den unge dropper uddannelsen. Læs også artiklen med gode råd til fjernundervisning, hvor et (virtuelt) socialt studieliv er mere afgørende, end man måske skulle tro.

Og så minder vi om, at du hver måned kan finde inspiration til kommende arrangementer og oversættelser af særligt udvalgt indhold til vores islandske og finske læsere.
 
NVL's nyhedsbrev holder sommerferie og er tilbage i slutningen af august.

Rigtig god læselyst - og hav en skøn sommer!

Find kommende konferencer og events nederst i nyhedsbrevet.

Nyt fra NVL

Nu kan du læse vores første onepager - et helt nyt A4-format til dig der arbejder med voksnes læring i praksis. Her deler vi de vigtigste pointer fra vores rapporter og zoomer ind på de lettilgængelige råd, der er lige til at tage i brug.

Er du nysgerrig på arbejdsformen To-do, så giver vores første onepager gode råd og inspiration til at komme i gang med metoden, der sigter mod samskabelse og bæredygtig udvikling. Er det noget for dig, kan du læse mere i vores håndbog og i rapporten om To-do.

Se vores onepager om arbejdsformen To-do her!

Nyeste artikler

Ny anstalt afspejler det moderne Grønland

Af Christian Bohmann Knudsen
Fra juni 2019 får Grønland sin første lukkede anstalt, som med særligt fokus på rehabilitering skal sikre, at de indsatte får bedre vilkår og kommer ud som mere livsduelige mennesker.

Læs artiklen

Dropouts...Should I stay or should I go?

Af Dorthe Plechinger
Hvornår opstår tankerne om at droppe ud af en uddannelse hos de unge – og hvorfor? Det har en forskergruppe fra DPU undersøgt med en helt ny metode. Dermed kan de give vigtig viden til skolerne om, hvornår og hvordan de skal gribe ind over for den enkelte unge.

Læs artiklen

Fredagsbar og fjernundervisning kan sagtens kombineres

Af Julie Elver
På Aarhus Maskinmesterskole scorer det sociale miljø ligeså højt blandt de elever, der fjernundervises som blandt dem, der fysisk møder op.


 

Læs artiklen

Læs flere artikler fra NVL

Hringsjá, en mulighet til bedre liv, af Sigrún Kristín Magnúsdóttir
Sproget afgørende for adgang til arbejdsmarkedet, Kristianna Winther Poulsen


 
Se flere artikler

Vigtigste nyheder

Lærekraftig utvikling

Markussen-utvalget anbefaler en dreining i synet på utdanning og kompetanse, i form av en kompetansemodell der vi lærer hele livet – og jobber underveis.

Læs nyheden

Antal unga som står utan arbete eller studier lägst på Island

Antalet unga som varken arbetar eller studerar är lägst på Island av alla nordiska länderna.

Læs nyheden

Folkbildningen nådde 1,2 miljoner människor under 2018 i Sverige

Rapporten folkbildningens betydelse för samhället – folkbildningsrådets samlade bedömning 2018 visar att över 1,2 miljoner personer deltog i folkhögskolornas kurser, studieförbundens cirklar eller annan folkbildningsverksamhet 2018.
 
Læs nyheden

Sustainable Adult Learning

8th Nordic Conference on Adult Education and Learning blev i år gennemført på Danmarks Pædagogiske Universitet (DPU, Aarhus Universitet). Forskningsprogrammet LISO var ansvarlig for konferencen.
 
Læs nyheden
Se flere nyheder

Kommende konferencer og events

Nordisk konferens om inklusion


Datum: 25 september 2019, 9:00-17:00.
Plats: Stockholm Waterfront Congress Centre


Vi bjudit forskare, centrala aktörer inom civilsamhället och offentlig sektor i Norden för att tillsammans med dig diskutera om hur vi bäst tar tillvara på kunskapen och kraften hos civilsamhället.

Läs mer og registrera dig

CleverCompetence – why and how.
Workshop on
UN World Goal 4.7


Date: October 10
Time: 10.00-17.00
Place: Reykjavik
Who can apply: Young adults (age 18-30)


In this workshop we want to hear your opinion on how to change things. By 2030 the Nordic countries aim to ensure that all learners acquire the knowledge and skills needed to promote sustainable development in all areas of their lives.

Join us in Reykjavik to think together on the why’s and how’s in a creative and fun way. 


Further information and registration!
Se flere arrangementer
NVLs nyhedsbrev udkommer én gang om måneden.
Her kan du holde dig opdateret og få viden om voksnes læring i Norden.
Læs mere om NVL her
Følg os på Facebook
Følg os på twitter
Følg os på NVL.org
Privatlivspolitik
Opdater dine indstillinger

Afmeld nyhedsbrev


Copyright © 2019 NVL - Nordisk Netværk for Voksnes Læring, All rights reserved.Email Marketing Powered by Mailchimp

Nyhetsmail Arkiv