Nyhedsbrev

Arbejder du med voksnes læring som underviser, forsker, leder, politiker, myndighed eller lignende, så tilmeld dig vores nyhedsbrev, der går på tværs af temaer, sektorer og geografi. Vi skriver på dansk, norsk og svensk, og relevante dele er desuden oversat til finsk og islandsk. Vi udsender nyhedsbrevet på månedsbasis, og du kan til enhver tid afmelde dig med ét klik.

Med NVLs nyhedsbrev får du: Nyeste viden fra NVL som fx policy briefs og rapporter, vigtige nyheder fra de nordiske lande, aktuelle artikler, der går i dybden med feltet på tværs af sektorer, temaer og geografi samt overblik over kommende konferencer, seminarer og events.

Nyhedsbrev │ 29. august 2019

I dette nyhedsbrev

Vi præsenterer vores nye onepager om kvalitetsmodel for validering i de nordiske lande. Den er til dig, der arbejder med realkompetencevurdering og søger inspiration til dit videre arbejde med kvalitet samt strategiske og vigtige elementer i valideringsprocessen.
 
I forlængelse med det islandske formandskab for Nordisk Ministerråd 2019, som bl.a. sætter fokus på de unge og uddannelse, bringer vi en artikel om Egmont Højskolen i Danmark.
Du kan også læse artikler og nyheder om voksnes læring og kompetenceudvikling i Norge, Finland og Åland og så inviterer vi til konferencer på Island og i Sverige.

Giv NVL videre! Kender du nogen, der vil have glæde af vores nyhedsbrev? Vi vil gerne udbrede kendskabet til Nordisk Netværk for Voksnes Læring, og du er velkommen til at videresende vores nyhedsbrev til relevante kollegaer i dit netværk.
Rigtig god læselyst!

Nyt fra NVL

Ny onepager om kvalitetsmodel for validering i de nordiske lande

I den nyligt offentliggjorte onepager om kvalitetsmodel for validering i de nordiske lande kan praktikere, som arbejder med validering, få hjælp til at reflektere over kvalitet i valideringsprocessen, identificere strategisk vigtige elementer i valideringsprocessen samt skabe resultater for alle stakeholders.

Se vores onepager her.

Nyeste artikler

Egmont Højskolen skaber reel inklusion

Af Julie Elver
På Egmont Højskolen i Danmark deler elever med særlige forudsætninger hverdag og fest med deres jævnaldrende højskolekammerater, der udover at være elever også er ansat som assistenter.

Læs artiklen

Yana och Maria skräddarsyr vägledning för vuxna i arbete

Af Annette Bergbo
Projektet ”Vägledning på Åland” har därmed avslutats och gått vidare i praktiken.

Læs artiklen

Tilgang til utdanning hjemmefra

Af Nordisk Netværk Voksnes Læring
Utdanningstilbud utenfor campus og skolestue er ofte en suksess, men de bør være godt forankret. Läs slutsatserna från Nordplus-projektet Presence at a Distance (PaaD). 

Læs artiklen

Læs flere artikler fra NVL

Dropouts: Hvornår opstår tankerne om at droppe ud af en uddannelse hos de unge? af Dorthe Plechinger.
Se flere artikler

Vigtigste nyheder

Det kontinuerliga lärandet får inte tillräckligt stöd i lagen

Framtidshuset SITRA har tagit fram rekommendationer om hur Finland kan bli bättre på det kontinuerliga lärandet, en aspekt är behovet för ny lagstiftning.

Læs nyheden

Tre av ti: «Har ikke behov for å lære noe nytt i jobben»

Dette er et av funnene i den siste rapporten – med tall fra 2018 - fra Norges største årlige spørreundersøkelse om voksnes læring (Lærevilkårsmonitoren).

Læs nyheden

Resultater fra et projekt for inddragelse, kommunikation og læring

11 projektpartnere og 22 netværkspartnere fra den dansk-tyske Interreg 5A programregion har sluttet sig sammen i projektet ”Benefit4Regions” for at udvikle fælles løsninger til vitaliseringen af landdistrikterne.
 
Læs nyheden

20 miljoner euro extra till yrkesutbildningen

Den nya regeringen har beslutat om en extra insats på 20 miljoner euro för att anställa lärare inom yrkesutbildningen i Finland.
 
Læs nyheden

FGU - en ny forberedende grunduddannelse for unge starter i Danmark

Pr. 1. august starter 27 FGU-institutioner, med at alle medarbejdere, som tidligere har arbejdet i bl.a. VUC- og produktionsskoler, overdrages.
Læs nyheden
Se flere nyheder

Kommende konferencer og events

Nordisk konferens om inklusion


Datum: 25 september 2019, 9:00-17:00.
Plats: Stockholm Waterfront Congress Centre


Vi bjudit forskare, centrala aktörer inom civilsamhället och offentlig sektor i Norden för att tillsammans med dig diskutera om hur vi bäst tar tillvara på kunskapen och kraften hos civilsamhället.

Läs mer og registrera dig

CleverCompetence – why and how.
Workshop on
UN World Goal 4.7


Date: October 10
Time: 10.00-17.00
Place: Reykjavik
Who can apply: Young adults (age 18-30)


In this workshop we want to hear your opinion on how to change things. By 2030 the Nordic countries aim to ensure that all learners acquire the knowledge and skills needed to promote sustainable development in all areas of their lives.

Join us in Reykjavik to think together on the why’s and how’s in a creative and fun way. 


Further information and registration!
Se flere arrangementer
NVLs nyhedsbrev udkommer én gang om måneden.
Her kan du holde dig opdateret og få viden om voksnes læring i Norden.
Læs mere om NVL her.
Følg os på Facebook
Følg os på twitter
Følg os på NVL.org
Privatlivspolitik
Opdater dine indstillinger

Afmeld nyhedsbrev


Copyright © 2019 NVL - Nordisk Netværk for Voksnes Læring, All rights reserved.Email Marketing Powered by Mailchimp

Nyhetsmail Arkiv