Nyhedsbrev

Arbejder du med voksnes læring som underviser, forsker, leder, politiker, myndighed eller lignende, så tilmeld dig vores nyhedsbrev, der går på tværs af temaer, sektorer og geografi. Vi skriver på dansk, norsk og svensk, og relevante dele er desuden oversat til finsk og islandsk. Vi udsender nyhedsbrevet på månedsbasis, og du kan til enhver tid afmelde dig med ét klik.

Med NVLs nyhedsbrev får du: Nyeste viden fra NVL som fx policy briefs og rapporter, vigtige nyheder fra de nordiske lande, aktuelle artikler, der går i dybden med feltet på tværs af sektorer, temaer og geografi samt overblik over kommende konferencer, seminarer og events.

Nyhedsbrev │ 28. november 2019

I dette nyhedsbrev

kan du blive opdateret om dialogmødet for Grønland, Åland og Færøerne, og du kan finde NVL’s nye rapport med anbefalinger for e-vejledning i de nordiske selvstyrende områder.

Blandt emnerne i denne måneds DialogWeb er den nye skolereform i Grønland, valideringsforløb i Færøerne, læring i arbejdslivet og innovation i uddannelserne. 

NVL afholder to kommende webinarer om Civilsamfundet som en ressource - At blive en del af lokalsamfundet og Læringscirkler, som en model for kompetenceudvikling. 

I bloggen kan du læse en analyse om udviklingen af den europæiske uddannelsespolitik under det finske formandskab for EU, som slutter den 31. december. 

Rigtig god læselyst!

Nyt fra NVL

Return on Investment (ROI) og kompetenceudvikling for medarbejdere

Hvad motiverer arbejdsgiverne til at investere i kompetenceudvikling? Hvordan kan fordelene ved at investere i kompetenceudvikling måles og synliggøres over for virksomheder og organisationer?

NVL-netværket Kompetanseutvikling i og for arbeidslivet har udgivet en ny artikel, som sætter fokus på virksomhedernes målbare fordele ved at kompetenceudvikle sine medarbejdere. 
Læs artiklen her

Nyeste artikler

Innovasjon i utdanning og opplæring - lett å definere, vanskelig å få til 

Af Torhild Slåtto
Innovasjon er blitt mote. Vi skal helst være innovative på alle områder, også i opplæring og utdanning.
Læs om Open Innovation Lab of Norway's erfaringer inden for uddannelse, voksnes læring og innovation. 

Læs artiklen

Med børn skal land bygges

Af Christian Knudsen
En meget stor andel af børn og unge i Grønland kommer ikke i gang med en uddannelse efter folkeskolen. Således er blot 40 % af dem, der forlader folkeskolen, i gang med en ungdomsuddannelse et år efter de har færdiggjort folkeskolen. 
For at imødegå denne problemstilling er arbejdet med en ny skolereform igangsat i Grønland.

Læs artiklen

"Hela mitt liv har förändrats av digitala medier"

Af Marja Beckman
Framtiden blev inte så lysande som vi trodde för några år sedan. Det beror bland annat på kommersiella teknikföretag som försöker köpa våra själar, och på politiska vindar som blåser åt olika håll efter varje val.
DialogWeb har haft ett möte med Alastair Creelman, tongivande medlem i NVL:s snart avslutade distansnätverk.

Læs artiklen

Stort oppmøte på Kompetansefrokost om språk i arbeidslivet

Af Anne Solsvik
NVL og Kompetanse Norge vekket engasjement med spørsmålet om hva som er god nok språk-kompetanse til å delta i arbeidslivet. To norske og ett svensk eksempel på språkfremmende arbeidsplasser ble presentert i paneldebatten.

Læs artiklen

Valideringens muligheder – omsider også på Færøerne

Af Kristianna Winther Poulsen
Den første faggruppe på Færøerne har været igennem et valideringsforløb og har fået tilbagemelding om, hvilke fag og eksamener de mangler for at få formelle papirer på, at de har en uddannelse.

Læs artiklen
Se flere artikler

Vigtigste nyheder

Ny rapport om e-vejledning i de nordiske selvstyrende regioner

Læs NVL’s model og anbefalinger for e-vejledning i de nordiske selvstyrende områder: Grønland, Færøerne og Åland.

Læs nyheden

Livslång vägledning på dagordningen på ett nordiskt seminarium i Nuuk

Vuxenutbildare, vägledare och beslutsfattare från Grönland, Åland och Färöarna träffas i två dagar för att diskutera gemensamma utmaningar och möjligheter i relation till implementeringen av livslångt lärande och utveckling av livslång vägledning för vuxna.
Læs nyheden

Ny videreutdanning i realkompetanse-vurdering i Oslo

Oslo Metropolitan University tilbyr denne høsten et nytt studium i realkompetansevurdering på masternivå.

Læs nyheden

Ny rapport om utbildning och arbetslivet

Arbetsgivarnas organisation (SA) presenterade i början av månaden en rapport om utbildning på Island. Den diskuterar de viktigaste utmaningarna som utbildningssektorn på Island, förskolor, grundskolor, högskolor, universitet och gymnasieskolor står inför.

Læs nyheden

Pædagogisk og didaktisk kvalitet i digitale læringsforløb for voksne

Danmarks evalueringsinstitut har i et litteraturstudie undersøgt udvalgte danske og engelske forskningsresultater om, hvad der kan skabe kvalitet i digitale læringsforløb for voksne i efter- og videreuddannelse.
 
Læs nyheden

Nyt fra bloggen

Liksom i Strömsö eller åtminstone nästan...

Af Reijo Aholainen
Ännu några veckor kvar, och Finlands EU-ordförandeskap är slut. Utbildningsrådet, det viktigaste mötet för mitt ministerium, är redan historia, det anordnades på fredag den åttonde november i Bryssel.
Læs blogopslaget
Mere fra NVL-bloggen

Kommende events

Webbinarie: Civilsamhället som resurs - Att bli en del av lokalsamhället


Datum: 18 december
Tid: 13.00–14.00 (GMT+1)


På webbinariet hör du om den senaste forskningen kring civilsamhällesorganisationernas roll och får ta del av goda exempel på samarbeten mellan offentlig sektor och civilsamhället.

Læs mere og tilmeld dig her

Webbinarie: Introduktion till Lärandecirklar

Datum: 14 januari
Tid: 13.00–14.00 (GMT+1)


Arbetsformen Lärandecirklar har under senare år fått ny aktualitet på grund av de kompetenskrav som ett ständigt mer komplext samhällsoch arbetsliv kräver i förhållande till exempelvis ett aktivt medborgarskap och social sammanhållning.

Læs mere og tilmeld dig her
Se flere arrangementer
NVLs nyhedsbrev udkommer én gang om måneden.
Her kan du holde dig opdateret og få viden om voksnes læring i Norden.
Læs mere om NVL her.
Følg os på Facebook
Følg os på twitter
Følg os på NVL.org
Privatlivspolitik
Opdater dine indstillinger

Afmeld nyhedsbrev


Copyright © 2019 NVL - Nordisk Netværk for Voksnes Læring, All rights reserved.Email Marketing Powered by Mailchimp

Nyhetsmail Arkiv