Nyhedsbrev

Arbejder du med voksnes læring som underviser, forsker, leder, politiker, myndighed eller lignende, så tilmeld dig vores nyhedsbrev, der går på tværs af temaer, sektorer og geografi. Vi skriver på dansk, norsk og svensk, og relevante dele er desuden oversat til finsk og islandsk. Vi udsender nyhedsbrevet på månedsbasis, og du kan til enhver tid afmelde dig med ét klik.

Med NVLs nyhedsbrev får du: Nyeste viden fra NVL som fx policy briefs og rapporter, vigtige nyheder fra de nordiske lande, aktuelle artikler, der går i dybden med feltet på tværs af sektorer, temaer og geografi samt overblik over kommende konferencer, seminarer og events.

Nyhedsbrev │ 8. januar 2020

Godt nytår!


Vi håber, at I alle er kommet rigtig godt ind i det nye år.
 
I 2020s første nyhedsbrev sætter NVL fokus på voksnes læring i de selvstyrende områder i Norden: Færøerne, Grønland og Åland. I DialogWeb kan du læse om voksenuddannelse på Færøerne, projektet ”Samordnad sysselsättning” fra Åland og e-vejledningsinitiativer på Åland, Færøerne og Grønland.
 
Læs nyheder om folkeoplysning og højskolens praktiske pædagogik, og find inspiration til organisering af erhvervsrettet uddannelse for voksne flygtninge.
 
Vi inviterer til webinar om læringscirkler som model for kompetenceudvikling. Webinaret er til jer, der arbejder eller ønsker at arbejde med samskabelses- og bottom-up metoder. Tilmeld dig webinaret her senest den 10. januar.
 
I april afholder vi Nordisk konference om voksnes matematiklæring. Se oplægsholdere, og tilmeld dig nederst i nyhedsbrevet under Kommende aktiviteter.

Rigtig god læselyst!

To nye podcasts fra Island

Emnerne er fjernundervisning til fængselsbetjente og fremtidens uddannelse

I den første podcast møder vi Júlía Hrönn Guðmundsdóttir, projektleder hos Starfsmennt i Island, som fortæller om et nyt online uddannelsesforløb målrettet fængselsbetjente. 

I vores anden podcast kan du møde NVL's islandske koordinator, Hildur Oddsdóttir, og høre erfaringer fra CleverCompetence workshoppen. Workshoppens fokus var fremtidens uddannelse og involvering af unge mennesker på tværs af de nordiske lande. 
Find vores podcasts her

Nyeste artikler

E-vejledning er fremtiden

Af Birgitte Reimer
NVL samlede vejledere fra Grønland, Åland, Færøerne og Danmark til et seminar om e-vejledning.
Artiklen præsenterer relevante diskussioner og initiativer inden for emnet. 

Læs artiklen

Voksenuddannelse – vigtigt med en chance til

Af Kristianna Winther Poulsen
Artiklen sætter fokus på politikernes holdning til voksenuddannelse på Færøerne, og betydningen af vejledning og gode rammer for voksenlæring.

Læs artiklen

Omvendt læring i Keilir aktiverer studenter

Af Sigrún Magnúsdóttir
Populære utdanningstilbud for voksne hvor forskjellige undervisningsmetoder og teknikker i skolearbeidet er foreslått for å dekke allsidige behov.

Læs artiklen

PSS-stöd ger god rutin och nya livsmål 

Af Annette Bergbo
Projektet ”Samordnad sysselsättning” (PSS) på Åland erbjuder individuellt stöd i att hantera de krav som ställs på en arbetsplats och även stöd i hemmet.

Læs artiklen
Se flere artikler

Vigtigste nyheder

"Højskolens 10 bud – på en skole for livet" nu som 5 nye podcasts

FFD, Folkehøjskolernes forening, har udgivet en bogserie med titlen ”Højskolens 10 bud – på en skole for livet”, hvor idehistoriske, historiske og aktuelle debattemaer, der vedrører højskolen tages op.

Læs nyheden

De digitala kompetens hjulet

VR fackförening (Handelsanställdas förbund) har öppnat websida där medlemmar kan testa sina digitala kompetenser.
Læs nyheden

Flere motivert til å ta fagbrev når fagopplæring kombineres med styrking av grunnleggende ferdigheter

Dette viser den nye undersøkelsen «Forberedt på fag», som Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning (NIFU) har gjennomført på oppdrag for Kompetanse Norge.

Læs nyheden

Integration af flygtning gennem erhvervsrettet uddannelse

Projekt "Integration af flygtning gennem erhvervsrettet uddannelse - Indikatorer for god praksis“ tilbyder en række ressourcer til brug ved organisering af arbejdsrelateret uddannelse for voksne flygtninge. 

Læs nyheden

Film om dyslexi hos vuxna

Arbetsgivarnas Organisation SA ska medfinansiera en film om dyslexi. I filmen följer vi hur Sylvia en musiker och entreprenör lyckas genom egna metoder och lösningar hantera sin dyslexi och hitta sin plats i värden.
 
Læs nyheden

Nyt fra bloggen

Et annet folk og en skjult juvel

Af Ellen Stavlund
Kunnskap er stikkordet i denne bloggen; hva slags kunnskap trenger vi for å være et folk som gjennomskuer manipulering, snikendring av lover og regler, og innstramminger og ytringsfriheten? 
Læs blogopslaget
Mere fra NVL-bloggen

Kommende events

Webbinarie: Introduktion till Lärandecirklar

Datum: 14 januari
Tid: 13.00–14.00 (GMT+1)


Arbetsformen Lärandecirklar har under senare år fått ny aktualitet på grund av de kompetenskrav som ett ständigt mer komplext samhällsoch arbetsliv kräver i förhållande till exempelvis ett aktivt medborgarskap och social sammanhållning.

Læs mere og tilmeld dig her

Nordisk konference om voksnes matematiklæring


Mandag d. 20. april 2020 kl. 10 til tirsdag 21. april 2020 kl. 15

Konferencens tema er "Perspektiver på voksnes matematiklæring og matematik."

Se program og oplægsholdere og tilmeld dig her
Se flere arrangementer
NVLs nyhedsbrev udkommer én gang om måneden.
Her kan du holde dig opdateret og få viden om voksnes læring i Norden.
Læs mere om NVL her.
Følg os på Facebook
Følg os på twitter
Følg os på NVL.org
Privatlivspolitik
Opdater dine indstillinger

Afmeld nyhedsbrev


Copyright © 2020 NVL - Nordisk Netværk for Voksnes Læring, All rights reserved.Email Marketing Powered by Mailchimp

Nyhetsmail Arkiv