Nyhedsbrev

Arbejder du med voksnes læring som underviser, forsker, leder, politiker, myndighed eller lignende, så tilmeld dig vores nyhedsbrev, der går på tværs af temaer, sektorer og geografi. Vi skriver på dansk, norsk og svensk, og relevante dele er desuden oversat til finsk og islandsk. Vi udsender nyhedsbrevet på månedsbasis, og du kan til enhver tid afmelde dig med ét klik.

Med NVLs nyhedsbrev får du: Nyeste viden fra NVL som fx policy briefs og rapporter, vigtige nyheder fra de nordiske lande, aktuelle artikler, der går i dybden med feltet på tværs af sektorer, temaer og geografi samt overblik over kommende konferencer, seminarer og events.

Nyhedsbrev │ 30. januar 2020
I dette nyhedsbrev

Sætter NVL fokus på det danske formandskab for Nordisk Ministerråd 2020. Formandskabet arbejder for at virkeliggøre Nordisk Ministerråds nye vision 2030. I DialogWeb kan du læse om konkrete initiativer og projekter, som Danmark sætter i gang under formandsskabet.

Du kan læse NVL’s nye rapport om grundlæggende digitale kompetencer med anbefalinger på tværs af de nordiske lande. Du kan også finde metodisk hjælp og støttematerialer om IKT-systemer til fængselsundervisning målrettet lærere og sikkerhedsansvarlige i fængsler.

I forlængelse af Nordisk Ministerråds nye vision 2030, vil DialogWeb under hele 2020 sætte fokus på bæredygtighed i forhold til voksnes læring. I dette nyhedsbrev kan du læse om uddannelsen Bachelor i bærekraftøkonomi, som er en ny uddannelse i Norge, hvor de studerende undervises i økonomi, bæredygtighed og digitalisering.

”Motivation til at lære gennem hele arbejdslivet” er titlen på en ny NVL artikel. Det er den tredje og sidste i serien ”Kompetenceudvikling i arbejdslivet”. De tidligere artikler var ”Digitaliseringsrejsen - for og med de ansatte” og ”Return on Investment i forhold til kompetenceudvikling”.

Rigtig god læselyst!

Nyt fra NVL

Ny artikel: Hvad er succesfaktorerne og barriererne for medarbejdere til konstant at udvikle sig gennem hele deres arbejdsliv? 

Motivation kan betragtes som en katalysator og i nogle tilfælde som en afgørende faktor for at opnå kompetenceudvikling - både fra arbejdsgiveren og medarbejderens perspektiv. Men hvilken motivation har de ansatte og arbejdsgiverne til at lære og investere i læring?

NVL's netværk Kompetanseutvikling i og for arbeidslivet fokuserer på disse spørgsmål i en ny artikel med navnet ”Motivation til at lære gennem hele arbejdslivet”.
Læs artiklen her

Nye materialer om anvendelse af IT systemer i fængselsundervisning

NVL’s Nordisk Netværk for Fængselsundervisning præsenterer nye podcasts og videoer om arbejdet med IT-systemer og de indsattes digitaliseringsfærdigheder i åbne og lukkede fængsler i de nordiske lande. 
Find materialerne her

Nyeste artikler

Det danske formandskab 2020: Et grønt, konkurrencedygtigt og socialt bæredygtig Norden – også for voksne.

Af Dorthe Plechinger
Det er især børn og unge, der fokuseres på i det danske formandskab i Nordisk Ministerråd 2020, men de voksne er ikke glemt, forsikrer kontorchef Lise Lotte Toft og specialkonsulent Charlotte Romlund Hansen fra Børne- og Undervisningsministeriet.

Læs artiklen

Kongsvinger viser vei inn i framtida med bærekraftøkonomer og digitale ledere

Af Torhild Slåtto
Et splitter nytt studium, Bachelor i bærekraftøkonomi, er godkjent av Kunnskapsdepartementet og klart for studenter fra høsten.

Læs artiklen

”Vi satsar 110 procent för att dessa pojkar ska klara sin utbildning”

Af Marja Beckman
Strax utanför Göteborg ligger Bräcke gymnasium som är ledande i Sverige inom validering och yrkesutbildning av byggsektorn. Branschen har stora rekryteringsbehov. Därför startades nyligen en klass med utvisningshotade ungdomar som har fått stanna i Sverige med stöd av gymnasielagen.

Læs artiklen

Transformative Læringscirkler: En organisk og fleksibel model for læring

Af Maria Marquard
Hvordan kan kompetencer udvikles hos de undervisere, der skal medvirke til et kontinuerligt kompetenceløft af voksne i et samfund og på et arbejdsmarked, der stadigt forandrer sig? Transformative Læringscirkler er et godt bud – til flere grupper.

Læs artiklen
Se flere artikler

Vigtigste nyheder

Validering og mangel på arbejdskraft

Kan validering være med til at løse problemerne omkring mangel på arbejdskraft?

Færøerne har historisk lav arbejdsløshed. Aldrig før har arbejdsløshedsprocenten været så lav, 0,9% i september i år i forhold til 1,3% i september 2018. Dette har medført, at der er stor mangel på arbejdskraft til de mange byggeprojekter, som for tiden udføres på Færøerne. 

Læs nyheden

Brister inom kommunal vuxenutbildning

I december 2019 publicerade Skolinspektionen en granskning av huvudmännens uppföljning av vuxenutbildning på entreprenad.
Læs nyheden

Hvem setter det minste miljø- og klimafotavtrykket?

Dette er forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybøs utfordring til alle norske universiteter, høyskoler og forskningsinstitusjoner i 2020.

Læs nyheden

FA – Arbetslivets utbildningscenter leder projekt om vuxenlärarens kompetenser

FA tillsammans med fyra andra organisationer runt om i Europa har startat projekt som kalla Enterprised.

Læs nyheden

NVL rapporter

Nyt rapport om grundlæggende digitale færdigheder

NVL’s Netværk for grundlæggende færdigheder har udgivet et nyt rapport om grundlæggende digitale færdigheder på tværs af de nordiske lande.

Rapporten giver et overblik over den nordiske situation med hensyn til grundlæggende digitale færdigheder og opsummerer fælles muligheder og udfordringer i en nordisk SWOT-analyse. Baseret på analysen formulerer rapporten en række anbefalinger, der adresserer det politiske niveau i de nordiske lande.
Læs rapporten her

Utdanningstiltak: Bærekraft og langtidseffekter for enkeltmennesker og samfunn


Hvordan får de som bor langt fra utdanningsinstitusjoner tilgang til utdanning? I denne rapporten fortelles det om femten ulike tiltak og prosjekter i Norden, hvor utdanningstilbudene er organisert slik at deltakerne kan utdanne og videreutdanne seg der de bor.
Læs rapporten her
NVL's nyhedsbrev udkommer én gang om måneden.
Her kan du holde dig opdateret og få viden om voksnes læring i Norden.
Læs mere om NVL her.
Følg os på Facebook
Følg os på twitter
Følg os på NVL.org
Privatlivspolitik
Opdater dine indstillinger

Afmeld nyhedsbrev


Copyright © 2020 NVL - Nordisk Netværk for Voksnes Læring, All rights reserved.Email Marketing Powered by Mailchimp

Nyhetsmail Arkiv