Nyhedsbrev

Arbejder du med voksnes læring som underviser, forsker, leder, politiker, myndighed eller lignende, så tilmeld dig vores nyhedsbrev, der går på tværs af temaer, sektorer og geografi. Vi skriver på dansk, norsk og svensk, og relevante dele er desuden oversat til finsk og islandsk. Vi udsender nyhedsbrevet på månedsbasis, og du kan til enhver tid afmelde dig med ét klik.

Med NVLs nyhedsbrev får du: Nyeste viden fra NVL som fx policy briefs og rapporter, vigtige nyheder fra de nordiske lande, aktuelle artikler, der går i dybden med feltet på tværs af sektorer, temaer og geografi samt overblik over kommende konferencer, seminarer og events.

Nyhedsbrev │ 27. februar 2020
I dette nyhedsbrev

sætter vi fokus på grundlæggende digitale færdigheder i de nordiske lande. Du kan læse NVL's nye policy brief om emnet, som er baseret på en nordisk SWOT-analyse og fokuserer på fremtidens muligheder inden for grundlæggende digitale færdigheder.

Policy briefet opsummerer konklusionerne fra rapporten “Basic digital skills for adults in the Nordic countries”. I DialogWeb kan du læse et interview med Marjut Kuokkanen fra NVL’s netværk om grundlæggende færdigheder. Marjut præsenterer rapporten og fortæller, hvorfor vi er nødt til at arbejde hårdt i de nordiske lande for at fortsætte med at være pionerer på digitaliseringsområdet i fremtiden.

Vi sætter også fokus på realkompetencevurdering (validering) og formidler resultaterne fra valideringsdelegationens 4-årige arbejde om, hvordan den svenske regering kan arbejde med realkompetencevurdering. Resultaterne blev præsenteret på en national konference i Växjö, Sverige.

NVL inviterer til netværkskonference: Sæt kryds i kalenderen den 22. september 2020. Emnet er ”Voksnes læring for et grønt, konkurrencedygtigt og socialt bæredygtigt Norden”.

Rigtig god læselyst!

Nyt fra NVL

Policy brief: Grundlæggende digitale færdigheder for voksne i de nordiske lande 

NVL's nye policy brief fremhæver en række udfordringer i de nordiske lande med hensyn til grundlæggende digitale færdigheder og give et antal anbefalinger, som er relevante for samarbejdstiltag på nordisk niveau.

Vores policy brief er baseret på en undersøgelse udført af NVL’s netværk for grundlæggende færdigheder.
 
Læs policy briefet på dansk her
Læs policy briefet på engelsk her

Netværkskonference om voksnes læring

NVL inviterer til en netværkskonference under temaet "Voksnes læring for et grønt, konkurrencedygtigt og socialt bæredygtigt Norden". 

Konferencen vil diskutere udfordringer og løsninger for en bæredygtig fremtid med fokus på, hvilken rolle voksnes læring spiller i denne proces.

Sæt kryds i kalenderen den 22. september 2020. 
Læs mere om konferencen her

Nyeste artikler

Digitalt kunnande ställer nya krav i Norden

Af Camilla Lindberg
"Jag är uppriktigt glad och stolt över att få vara med i det här nätverket och få en inblick i hur de övriga nordiska länderna tänker", säger undervisningsrådet Marjut Kuokkanen från Utbildningsstyrelsen i Finland. 
Marjut Kuokkanen arbetar inom området för lärande och internationalisering inom enheten för yrkeskunnande, men är också medlem i Nätverket för grundläggande färdigheter inom NVL.

Læs artiklen

Valideringsörnen har landat

Af Marja Beckman
För många arbetsgivare i Sverige är validering en viktig lösning på kompetensförsörjningen. Valideringsdelegationen blev klar med sitt slutbetänkande i januari, och nu gäller det att nå alla dem som behöver få sina kunskaper validerade. 

Læs artiklen

Vil du låne en HR-konsulent?

Af Sigrún Magnúsdóttir
Driften av små og mellomstore virksomheter, som de aller fleste islandske virksomheter i turistbransjen er, lider ofte for mangel på målrettet trening av medarbeiderne.

Læs artiklen
Se flere artikler

Vigtigste nyheder

Realkompetanse-vurdering på andre språk enn norsk og samisk

Realkompetansevurdering på eget morsmål bidrar til at nyankomne flyktninger i raskere og i større grad får brukt kompetansen de har med seg fra hjemlandet. I tillegg kan de få mer tilpassede kvalifiseringsløp. Dette er nå mulig i Norge pga. endringer i bestemmelsene om realkompetansevurdering i Forskriften til opplæringsloven.

Læs nyheden

Livslångt lärande populärt i Finland

En ny undersökning talar sitt tydliga språk. Finländare tycker att det livslånga lärandet ingår i de grundläggande rättigheterna, och att en bred allmänbildning är värdefull.

Læs nyheden

Utvecklat komvux ska stärka kompetens-försörjningen

Regeringen har fattat beslut om förslag till ny lagstiftning för att stärka den kommunala vuxenutbildningen (komvux) i Sverige.

Læs nyheden

Kreativt håndværk og bæredygtighed

Fællesnordisk håndværkslejr for unge sætter bæredygtig produktion i fokus. Sommerlejren Young Craft afholdes den 1.- 5. juli 2020 for unge mellem 16 og 22 år fra hele Norden.

Læs nyheden

Flere voksne deltager i forberedende voksenundervisning end for 10 år siden

Danmarks Evalueringsinstitut har udgivet rapport om brug af forberedende voksenundervisning. Deltager-antallet er fordoblet, men der er lang vej igen før alle voksne har gode basale færdigheder.
Læs nyheden

Kommende events

Webinar: Grundlæggende færdigheder i arbejdslivet - inspiration fra Finland

Den 31. marts fra kl. 11 til 12. 

Webinaret handler om den europæiske strategi Upskilling pathways og vil inspirere deltagerne om nye tilgange til kompetencevurdering. 
Læs mere om webinaret
NVL's nyhedsbrev udkommer én gang om måneden.
Her kan du holde dig opdateret og få viden om voksnes læring i Norden.
Læs mere om NVL her.
Følg os på Facebook
Følg os på twitter
Følg os på NVL.org
Privatlivspolitik
Opdater dine indstillinger

Afmeld nyhedsbrev


Copyright © 2020 NVL - Nordisk Netværk for Voksnes Læring, All rights reserved.Email Marketing Powered by Mailchimp

Nyhetsmail Arkiv