Nyhedsbrev

Arbejder du med voksnes læring som underviser, forsker, leder, politiker, myndighed eller lignende, så tilmeld dig vores nyhedsbrev, der går på tværs af temaer, sektorer og geografi. Vi skriver på dansk, norsk og svensk, og relevante dele er desuden oversat til finsk og islandsk. Vi udsender nyhedsbrevet på månedsbasis, og du kan til enhver tid afmelde dig med ét klik.

Med NVLs nyhedsbrev får du: Nyeste viden fra NVL som fx policy briefs og rapporter, vigtige nyheder fra de nordiske lande, aktuelle artikler, der går i dybden med feltet på tværs af sektorer, temaer og geografi samt overblik over kommende konferencer, seminarer og events.

Nyhedsbrev │ 26. marts 2020
I dette nyhedsbrev

Sætter vi fokus på co-creation og digitalisering. I DialogWeb kan du læse en historie og et interview om samskabelse og social innovation, og hvordan det skal skabe værdi, også for en fodboldklub. Ønsker du og din organisation at arbejde med en konkret samskabende læringsmodel, kan du læse artiklen ”Transformative Læringscirkler: En organisk og fleksibel model for læring”.

NVL’s arbejdsgruppe NVL Digital har udgivet en ny rapport om digitalisering og voksnes læring i Norden. Hovedspørgsmålet er: Hvordan kan vi sikre læring for alle i et digitaliseret samfund baseret på demokratiske og inkluderende nordiske værdier? Læs NVL’s anbefalinger til det viderearbejde med digitalisering i Norden, og send os dine synspunkter.

NVL ønsker alle vores læsere alt det bedste i denne corona-tid. Pas på hinanden og jeres familier, og drag nytte af vores gode digitale muligheder i Norden.

Nyt fra NVL

New Discussion Paper: Learning for Everyone in a Digital Society

How can we enable learning for everyone in a digital society based on democratic and inclusive Nordic values?
This is the main question that NVL’s new discussion paper focuses on. 

The discussion paper:
- presents a mapping of Nordic visions, strategies and efforts within digitalization.
- discusses different national strategies for digitalization.
- suggests a process model for initiating the work on the challenge of enabling learning for everyone on a digital society. 
Find more information here

NVL i tal

Vores årsrapport for 2019 er udkommet.
I løbet af 2019 har NVL:

- Afholdt 120 aktiviteter med 3.303 deltagere
- Arrangeret 69 netværksmøder, 22 nordiske seminarer og konferencer, 18 nationale aktiviteter og 11 webinarer.

Download rapporten, og se vores resultater på både nordisk og national plan. 
Læs NVL's årsrapport her

Nyeste artikler

Å skape velferd sammen - med innbyggeres livserfaring som ressurs

Af Torhild Slåtto
Samskaping er et uttrykk som dukker opp mange steder. Det er et tydelig ord, altså å skape sammen. Men hva betyr det egentlig? 
Vi spør en som har jobbet mye med fenomenet, seniorforsker Lars Ueland Kobro ved Universitetet i Sørøst-Norge.

Læs artiklen

Transformative Læringscirkler: En organisk og fleksibel model for læring

Af Maria Marquard
Hvordan kan kompetencer udvikles hos de undervisere, der skal medvirke til et kontinuerligt kompetenceløft af voksne i et samfund og på et arbejdsmarked, der stadigt forandrer sig? Transformative Læringscirkler er et godt bud – til flere grupper.

Læs artiklen

De lär sig svenska i köket

Af Marika Kvarnström
I gruppen integrationsutbildning inom kök finns det 13 personer med åtta olika modersmål. Men i skolan pratar de bara svenska med varandra. Framtidsdrömmen är att öppna en egen restaurang på Åland.

Læs artiklen

Voksenvejledning på Færøerne – italesættelse af uudtalte drømme

Af Kristianna Winther Poulsen
En uafhængig voksenvejledning er en nødvendig og tiltrængt mulighed for voksne uddannelsessøgende, siger vejleder Kristianna Mortansdóttir, der siden oktober 2019 har arbejdet som leder for den nyligt åbnede Vegleiðingarstovan, eller Voksenvejledning.

Læs artiklen

Mer enn å vinne fotballkamper …

Af Torhild Slåtto
Mye dreier seg selvsagt om å vinne fotballkamper, men de siste sju årene har Stabæk Fotball også engasjert seg i en spesiell form for samfunnsnyttig aktivitet, nemlig Gatelag.
Gatelaget er et bredt samarbeid av fotballklubb, gatelagsspillere, ulike avdelinger i kommunen, helsevesen og fotballklubbens partnere. 

Læs artiklen
Se flere artikler

Vigtigste nyheder

Statlig støtte til utvikling av opplæringstilbud for ansatte i kommunal helse- og omsorgssektor

Utdanningstilbydere i Norge kan søke økonomisk støtte gjennom en nyetablert tilskuddsordning. De må ha inngått avtale om gjensidig og forpliktende samarbeid med virksomheter i sektoren.

Læs nyheden

At være ufaglært, enlig mand kan have konsekvenser for indkomst og livslængde

En analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd i Danmark viser, at ufaglærte enlige mænd har markant lavere indkomster, dårligere tilknytning til arbejdsmarkedet og kortere levetid end andre mænd.
Læs nyheden

Regeringen sætter midlertidigt stop for fusioner af uddannelses-institutioner

Regeringen i Danmark ønsker med et midlertidigt stop for centralisering af uddannelsesmuligheder at undersøge mulighederne for at sikre let tilgang til uddannelse for alle uanset, hvor i landet man bor.

Læs nyheden

Vedvarende mangel på kvalifisert arbeidskraft i flere bransjer i Norge

Det norske Kompetansebehovsutvalget (KBU) påpeker i sin tredje rapport at mangelen på kvalifisert arbeidskraft er spesielt stor i helse- og omsorgssektoren, byggebransjen og innen informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT).

Læs nyheden

Kommende events

Webinar: Competences, administrative obstacles and working life

A webinar on how Finland through the reform of the Vocational Training Act deals with future competence needs.

This webinar is connected to the European Upskilling Pathways initiative and is organised in cooperation with The UP-AEPRO project (2018–2020).
Sign up here

Netværks-konference om voksnes læring


NVL, i samarbejde med det danske formandskab for Nordisk Ministerråd, inviterer til en netværkskonference under temaet "Voksnes læring for et grønt, konkurrencedygtigt og socialt bæredygtigt Norden". 

Konferencen vil diskutere udfordringer og løsninger for en bæredygtig fremtid med fokus på, hvilken rolle voksnes læring spiller i denne proces.

Sæt kryds i kalenderen den 22. september 2020. 
Læs mere om konferencen her

Nyt fra bloggen

OECD kritiserar Finland om ojämlik vuxenutbildning

Tv-nytt överraskade mig några dagar sen. Nyhetsredaktören berättade att OECD klandrar Finland för försummelse av vuxenutbildning. Det var en överraskning, eftersom jag och många andra har blivit vana vid att OECD lovprisar finsk utbildning i sina utbildningsrapporter.

Læs blogopslaget her
NVL's nyhedsbrev udkommer én gang om måneden.
Her kan du holde dig opdateret og få viden om voksnes læring i Norden.
Læs mere om NVL her.
Følg os på Facebook
Følg os på twitter
Følg os på NVL.org
Privatlivspolitik
Opdater dine indstillinger

Afmeld nyhedsbrev


Copyright © 2020 NVL - Nordisk Netværk for Voksnes Læring, All rights reserved.Email Marketing Powered by Mailchimp

Nyhetsmail Arkiv