Nyhedsbrev

Arbejder du med voksnes læring som underviser, forsker, leder, politiker, myndighed eller lignende, så tilmeld dig vores nyhedsbrev, der går på tværs af temaer, sektorer og geografi. Vi skriver på dansk, norsk og svensk, og relevante dele er desuden oversat til finsk og islandsk. Vi udsender nyhedsbrevet på månedsbasis, og du kan til enhver tid afmelde dig med ét klik.

Med NVLs nyhedsbrev får du: Nyeste viden fra NVL som fx policy briefs og rapporter, vigtige nyheder fra de nordiske lande, aktuelle artikler, der går i dybden med feltet på tværs af sektorer, temaer og geografi samt overblik over kommende konferencer, seminarer og events.

Nyhedsbrev │27. august 2020
I dette nyhedsbrev

kan du finde NVLs nye rapport om vejledningsmulighederne i de nordiske lande.

Du kan se det opdaterede program og tilmelde dig konferencen "Voksnes læring for et grønt, konkurrencedygtigt og socialt bæredygtigt Norden", som afholdes online den 22. september. Som inspiration til konferencetemaet præsenterer NVL forskellige aspekter af bæredygtighed i voksnes læring. Den seneste artikel handler om arbejdet med bæredygtighed i højskolerne. 

I DialogWeb kan du møde Maria Bernhardsen, arbejdsmarkedsekspert fra Sverige og finde inspiration om matematikundervisning for voksne i lyset af digitaliseringens udfordringer.

I nyheder kan du bl.a. finde nye materialer om karrierevejledning i kriminalforsorgen og en infografik med inspiration til online pædagogik og digital deltagelse. 

Rigtig god læselyst!

Nyt fra NVL

Hvordan har mulighederne for karrierevejledning udviklet sig i Norge og Åland i de sidste to år? 

NVLs netværk for vejledning har udgivet en ny rapport om vejledning i Norge og Åland.  
Data og anbefalinger er baseret på dialog med nordiske eksperter inden for vejledning.
Rapporten følger op og bygger videre på konklusionerne i rapporten "Samordning av vägledningen i de nordiska länderna" fra 2017. 
 
Læs rapporten

Nyeste artikler

Norden – mitt hem, min bas, min trygghet

Af Torhild Slåtto
Du kan møte på Maria Bernhardsen i travle Stockholmgater med hodet fullt av kompetansespørsmål. Men i fritiden setter hun kursen ut av byen, aller helst på sin Harley Davidson. Arbeidsmarkedseksperten i Svenskt Næringsliv er en dyptpløyende generalist med mange jern i ilden, også nordiske. I dag er hun vår profil i Norden.

Læs artiklen

Bæredygtigheden er i skred på højskolerne

Af Dorthe Plechinger
Hvordan får man bæredygtighed og udlandsrejser, som de fleste højskoler tilbyder, til at passe sammen?
Det er bare en af de ting, som højskolerne diskuterer for tiden. For også eleverne presser på for en mere bæredygtig profil.

Læs artiklen

Ny tilnærming overlever viruset

Af Sigrún Magnúsdóttir
I de siste tiårene har voksne på Island kunnet velge mellom flere varierte fleksible studietilbud. Men lærekreftene sto fremfor helt nye utfordringer som fulgte koronakrisen. Vender de tilbake til livet som før eller lever nye måter og metoder lenger enn viruset?

Læs artiklen

Matematik skal læses – ikke regnes

Af Julie Elver
I stedet for at sætte elever til at regne opgave efter opgave i matematiktimerne, bør man prioritere tekstgennemgang langt mere, end tilfældet er i dag.
Det siger matematikunderviser Hannes Hilmarsson, der har stor succes med at vægte læsning højere end problemløsning i sine timer.

Læs artiklen

Digitaliseringen revolutionerer basale regnefærdigheder

Af Julie Elver
Grundlæggende matematiske færdigheder er under hastig forandring i takt med digitaliseringen. App- eller webbaserede handlinger bliver mere abstrakte, samtidig med at matematikken bag bliver tilsvarende kompliceret.
NVL stiller to spørgsmål til tre nordiske eksperter for at blive klogere på fremtidens matematikundervisning.

Læs artiklen

Manglende digitale kompetencer er en trussel mod den nordiske velfærdsstat

Af Julie Elver
Ny rapport fra NVLs netværk for grundlæggende færdigheder stiller skarpt på, hvad manglende digitale kompetencer kan betyde for tilliden til de nordiske demokratier.

Læs artiklen
Se flere artikler

Vigtigste nyheder

Nye plakater om karriereveiledning i kriminalomsorgen

Med mål om å bidra til økt kunnskap om karriereveiledning i kriminalomsorgen i Norden, har Nätverk för utbildning i fängelse produsert plakater for målgruppene innsatte, ansatte og ledere.
Læs nyheden

Klart det går bra!

NVL's netværk Alfarådet har samlet eksempler på fjernundervisning i koronatiden fra Norge, Sverige og Danmark. Her beskrives det hvordan lærerne tar utgangspunkt i deltakernes kjente bruk av mobiltelfonen som kommunikasjonsverktøy, og hvordan oppfinnsomhet og utprøving gir god språklæring og nye perspektiver på opplæringen.

Læs nyheden

Infografik om digital læring og deltagelse i Norden

Find inspiration om emnerne digital deltagelse og online pædagogik i en infografik, udarbejdet af NVLs netværk Distans.

Læs nyheden

Kompetansepluss-bevilgninger dobles som følge av korona i Norge

Over 800 voksne får hjelp på sin vei mot fagbrev. Mange deltakere har lang arbeidserfaring, men bedre grunnleggende ferdigheter.

Læs nyheden

Opkvalificering af arbejdsstyrken

Den danske regering har i to nye aftaler afsat 730 millioner kroner til at styrke lediges basale færdigheder, løfte ufaglærte til faglærte, og udvikle kompetencer, der sikrer omstilling og kompetencer til nye jobåbninger.

Læs nyheden

Opkvalificering fra ufaglært til faglært øger velstand og arbejdsudbud

Arbejderbevægelsens Erhvervsråd i Danmark undersøger, hvad der vil ske, hvis flere unge går fra ufaglært til faglært niveau, og hvad det vil betyde for dansk økonomi.

Læs nyheden

Webinar-optagelse: Demokratisk dannelse for en baerekraftig framtid

Hvordan tilegner unge voksne seg kunnskaper og ferdigheter for en bærekraftig framtid i løpet av folkehøgskoleåret? Og hvilken rolle spiller demokratisk dannelse i dette? En samtale mellom lærere og tidligere elever i folkehøgskolen og eksempler på praksisorienterte undervisningsforløp.
Se optagelse af webinaret

Kommende events

Online nordisk konference om voksnes læring 


Den 22. september 2020 fra 8.30 til 16.00 (CET)

Paula Lehtomäki, Nordisk Ministerråds generalsekretær, åbner konferencen og præsenterer den nordiske vision for et grønt, konkurrencedygtigt og socialt bæredygtigt Norden.

Key-notes:
- Bæredygtig læring, Stefan Bengtsson, Uppsala University, Sverige 
- Potentialet af lokal samfundsforandring, Agnes Tvinnereim, Netværket Bærekraftige liv, Norge
- Bæredygtig transformation - du er af betydning, Gry Guldberg, Emerging, Danmark
Læs mere og tilmeld dig
NVL's nyhedsbrev udkommer én gang om måneden.
Her kan du holde dig opdateret og få viden om voksnes læring i Norden.
Læs mere om NVL her.
Følg os på Facebook
Følg os på twitter
Følg os på NVL.org
Privatlivspolitik
Opdater dine indstillinger

Afmeld nyhedsbrev


Copyright © 2020 NVL - Nordisk Netværk for Voksnes Læring, All rights reserved.Email Marketing Powered by Mailchimp

Nyhetsmail Arkiv