Nyhedsbrev

Arbejder du med voksnes læring som underviser, forsker, leder, politiker, myndighed eller lignende, så tilmeld dig vores nyhedsbrev, der går på tværs af temaer, sektorer og geografi. Vi skriver på dansk, norsk og svensk, og relevante dele er desuden oversat til finsk og islandsk. Vi udsender nyhedsbrevet på månedsbasis, og du kan til enhver tid afmelde dig med ét klik.

Med NVLs nyhedsbrev får du: Nyeste viden fra NVL som fx policy briefs og rapporter, vigtige nyheder fra de nordiske lande, aktuelle artikler, der går i dybden med feltet på tværs af sektorer, temaer og geografi samt overblik over kommende konferencer, seminarer og events.

Nyhedsbrev │ 30. september 2020

I dette nyhedsbrev

præsenterer vi vores nye rapport om voksnes læring i og for arbejdslivet. Rapporten er til dig, der arbejder med kompetenceudvikling af medarbejdere på nationalt, regionalt eller organisations- og virksomhedsniveau.
 
Gik du glip af vores nordiske konference om bæredygtighed og voksnes læring? I DialogWeb kan du finde artikel med højdepunkter fra konferencen samt materialer og visuelt referat fra arrangementet.  

Du kan også læse artikler og nyheder om voksnes læring, uddannelsespolitik og integration i Finland, Norge, Sverige, Island, Danmark og Færøerne.

Giv NVL videre! Kender du nogen, der vil have glæde af vores nyhedsbrev? Vi vil gerne udbrede kendskabet til Nordisk Netværk for Voksnes Læring, og du er velkommen til at videresende vores nyhedsbrev til relevante kollegaer i dit netværk.

Rigtig god læselyst!

Nyt fra NVL

Ny nettverks-rapport fra NVL

Nettverkets rapport «Kompetanseutveckling i arbetslivet. Rekommendationer och reflektioner från arbetsmarknadens parter» omfatter sju anbefalinger som kan styrke voksnes læring i og for arbeidslivet. Arbeidet har relevans når det gjelder Nordisk Ministerråds visjon om et konkurransedyktig, sosialt og bærekraftig Norden

Læs rapporten her.
Se video-interview med Claus Eskesen, uddannelsespolitisk konsulent ved 3F Danmark. Claus repræsenterer arbejdstagersiden i Nordisk Netværk for Kompetenceudvikling i og for arbejdslivet og fortæller om netværkets arbejde og den nye rapport.

Nyeste artikler

NVL-konferansen 2020 med bærekraft som tema i digitalt storspill 

Av Torhild Slåtto
Med FNs bærekraftmål og Nordisk ministerråds visjon 2030 høyt oppe i bevisstheten kjørte konferansen i gang med nesten 200 deltakere fra hele Norden, mange fasilitatorer, en rekke gruppesesjoner og flittig bruk av fem-seks ulike nettsteder og verktøy. 

Læs artiklen

PUKen förändrade de finska yrkesskolorna

Af Camilla Lindberg
Inom yrkesutbildningen i Finland har man tagit i bruk personliga utvecklingsplaner för kunnande.

Læs artiklen

Åre ser alla inflyttade som en resurs

Af Marja Beckman
I glesbygdskommunen Åre har ledningen bestämt sig för att välkomna nyanlända och se dem som en tillväxtresurs. För att de ska vilja stanna och bidra till samhället arbetar kommunens anställda hårt för att alla ska känna sig välkomna.

Læs artiklen

Bedre adgang til samfundet

Af Kristianna Winther Poulsen
Alfarådet er et NVL-netværk, der arbejder for en bedre integration, bl.a. med fokus på kortuddannedes læse- og skrivefærdigheder.

Læs artiklen

Hvad ville Grundtvig have sagt til klimadebatten?

Af Dorthe Plechinger
Det er ikke kun politikerne, der må forholde sig til de svære diskussioner og dilemmaer, som klimadiskussionen rejser. Det er også en bunden opgave for folkeoplysningen, mener formanden for Grundtvigsk Forum, Kirsten Margrethe Andersen.

Læs artiklen

Læs flere artikler fra NVL

"Manglende digitale kompetencer er en trussel mod den nordiske velfærdsstat" af Julie Elver.
Se flere artikler

Vigtigste nyheder

Ny tiltakspakke for å hjelpe flyktninger og nyankomne innvandrere i jobb

Det norske Storting vedtok i sommer å innvilge 456 millioner til introduksjonsprogram, norskopplæring og karriereveiledning for flyktninger. Lovendringene trådte i kraft 1. august.

Læs nyheden

Bredare utbud av gymnasial utbildning

Gemensamt ansvar – en modell för planering och dimensionering av gymnasial utbildning i Sverige. 
Læs nyheden

Utdanning er mulighet

Den islandske regjeringen har bestemt at arbeidssøker kan kombinere dagpenger med utdanning. Tiltaket er en del av forslag om utdanning- og arbeidsmarkedstiltak som er bevilget 6,2 milliarder islandske kroner.
 
Læs nyheden

Ny tiltakspakke – 1 milliard kroner til kompetansetiltak – Utdanningsløftet 2020

Den norske Regjering lanserte før sommeren en tiltakspakke der det er avsatt en milliard kroner til kompetansetiltak. Midlene skal blant bidra til flere læreplasser og høyere grad av gjennomføring slik at flere kan ta fagbrev. 
 
Læs nyheden

”Din klasse følger dig gennem livet – livet i fem socialklasser”

I en ny publikation fra arbejderbevægelsens erhvervsråd vises hvordan den sociale klasse, man fødes ind i til stadighed har stor betydning for resten af livet i forhold til bl.a. uddannelse, bolig, indtægt.
Læs nyheden
Se flere nyheder

Kommende webinarer

Voksnes læring for et grønt, konkurrence-dygtigt og socialt bæredygtigt Norden


Den 16. november fra kl. 13 til 14 (CET)
Gratis webinar


Sæt kryds i kalenderen til NVLs kommende webinar, som vil følge op på diskussionerne fra den nordiske netværkskonference om voksnes læring

Mere information følger. 

Voksnes grundlæggende færdigheder


Den 5. oktober fra kl. 12.30 til ca. 15.30 (CET)
Gratis webinar

På webinaret vil vi diskutere:
-    Er mangel på grundlæggende færdigheder en udfordring på Åland for at få adgang til uddannelse og arbejdsliv? 

Tilmeld dig ved at sende en mail til Bodil Regårdh, NVL koordinator Åland, bodil.regardh@regeringen.ax senest den 1. oktober. 

Læs mere her.
Se flere arrangementer
NVLs nyhedsbrev udkommer én gang om måneden.
Her kan du holde dig opdateret og få viden om voksnes læring i Norden.
Læs mere om NVL her.
Følg os på Facebook
Følg os på twitter
Følg os på NVL.org
Privatlivspolitik
Opdater dine indstillinger

Afmeld nyhedsbrev


Copyright © 2020 NVL - Nordisk Netværk for Voksnes Læring, All rights reserved.Email Marketing Powered by Mailchimp

Nyhetsmail Arkiv