Nyhedsbrev

Arbejder du med voksnes læring som underviser, forsker, leder, politiker, myndighed eller lignende, så tilmeld dig vores nyhedsbrev, der går på tværs af temaer, sektorer og geografi. Vi skriver på dansk, norsk og svensk, og relevante dele er desuden oversat til finsk og islandsk. Vi udsender nyhedsbrevet på månedsbasis, og du kan til enhver tid afmelde dig med ét klik.

Med NVLs nyhedsbrev får du: Nyeste viden fra NVL som fx policy briefs og rapporter, vigtige nyheder fra de nordiske lande, aktuelle artikler, der går i dybden med feltet på tværs af sektorer, temaer og geografi samt overblik over kommende konferencer, seminarer og events.

Nyhedsbrev │ 26. november 2020

I dette nyhedsbrev

deler vi konklusionerne fra vores arbejde med involvering af unge mennesker i bæredygtig uddannelse. Du kan læse NVL’s nye publikation baseret på workshoppen Clever Competence, som blev afholdt med 60 unge voksne fra alle nordiske lande. 

I DialogWeb fokuserer vi på Norges nyudviklede national kvalitetsramme for karrierevejledning. Du kan også blive inspireret af de islandske erfaringer fra det europæiske projekt UP-AEPRO om Upskilling Pathways og behovet for en national kompetenceudviklingspolitik.

Emnerne digital læring, e-læringspædagogik og kompetenceudvikling fylder meget i alle nordiske lande, og i nyhederne deler vi erfaringer om emnerne fra Danmark, Norge og Sverige. 

Rigtig god læselyst!

Nyt fra NVL

Engaging young people in sustainability and the future of education

NVL presents a new publication about the results from Clever Competence, a workshop for young adults.

Some of the conclusions are: 

  • The teaching space needs to be homely but must also provide for distance learning.
  • Studies should be more project oriented and emphasis needs to be given to gender studies and political science.
Read the publication here.
Competence development in working life

The results of the NVL network “Competence in and for working life” during the past two years is presented in a final report.

The report contains collected recommendations, which point out some prerequisites, considered by the members as important for the development of competence in working life.

Read the report here. 

Nyeste artikler

Nasjonalt kvalitetsrammeverk skal sikre god karriereveiledning

Av Torhild Slåtto
Den som har mistet jobben eller er permittert på grunn av koronarestriksjonene, kan ha stor nytte av karriereveiledning for å komme seg videre til ny jobb eller utdanning. I Norge kan en selv velge om en ønsker veiledning ansikt til ansikt på et karrieresenter eller anonymt på nettet. 

Læs artiklen

UP-AEPRO på Island

Af Sigrún Magnúsdóttir
På et dialogmøte i Reykjavik diskuterte deltakerne spørsmål knyttet til det europeiske prosjektet UP-AEPRO om kompetanseutvikling. Flere trenger videreutdanning for å møte nye krav som følger av pandemi og den 4. industrielle revolusjonen.

Læs artiklen

Fjernundervisning: Hvad vi kan lære om at lære af coronaen

Af Dorthe Plechinger
Daniella Tasic Hansen, der er specialkonsulent i e-læringspædagogik, er stor fortaler for blended learning. Det er også det, mange skoler efterspørger lige nu. Blandt andet fordi onlineundervisningen under corona-nedlukningen viste sig ikke at kunne stå alene.

Læs artiklen

Læs flere artikler fra NVL

”Det digitala språnget kommer att gynna oss lång tid framöver”, af Marja Beckman.
Se flere artikler

Vigtigste nyheder

Viktigt för arbetsgivare att hitta nödvändig kompetens för att återstarta ekonomin efter krisen

Fler arbetslösa ska kunna studera med bibehållen ersättning.

Læs nyheden

Karriereveiledning som integreringstiltak

Hadde du ikke anledning til å delta på frokostseminaret som ble arrangert 8. oktober 2020, kan du ha glede og nytte av presentasjoner og opptak fra arrangementet.

Se optagelse og hent materialer

Lær det du trenger der du er – og akkurat når det passer for deg

Teknologirådet mener at koronakrisen har bidratt til at digital læring er den nye normalen. Neste skritt vil ifølge dem være å organisere livslang læring som en strømmetjeneste, tilgjengelig for alle via en nasjonal læringsplattform. 

Læs nyheden

Syv tiltag, som har betydning for kvaliteten i digitale læringsforløb

Danmarks Evalueringsinstitut har udviklet nye materialer med konkrete tiltag, der kan være med til at forbedre digitale læringsforløb på videre- og efteruddannelser. 
Læs nyheden

Unge invandere er mere sansynligt til at dimittere end dem, der er ældre

Hagstofa Islands nu offentliggjorde for første gang tal om gradueringsprocenten og frafald på gymnasialt niveau alt efter indvandrernes alder til Island.
 
Læs nyheden
Se flere nyheder

Webinar-optagelse: Livslångt lärande för Agenda 2030

Hur främjas utbildning för hållbar utveckling i vuxenutbildning i Norden?
Vad finns det för goda exempel i världen, inblick i Bridge 47, som arbetar på global nivå med ”lifelong learning, transformative education and SDG Target 4.7”?

NVL har afholdt webinar om emnet voksenuddannelse og bæredygtig udvikling. 
Se webinar-optagelse
NVLs nyhedsbrev udkommer én gang om måneden.
Her kan du holde dig opdateret og få viden om voksnes læring i Norden.
Læs mere om NVL her.
Følg os på Facebook
Følg os på twitter
Følg os på NVL.org
Privatlivspolitik
Opdater dine indstillinger

Afmeld nyhedsbrev


Copyright © 2020 NVL - Nordisk Netværk for Voksnes Læring, All rights reserved.Email Marketing Powered by Mailchimp

Nyhetsmail Arkiv