Nyhedsbrev

Arbejder du med voksnes læring som underviser, forsker, leder, politiker, myndighed eller lignende, så tilmeld dig vores nyhedsbrev, der går på tværs af temaer, sektorer og geografi. Vi skriver på dansk, norsk og svensk, og relevante dele er desuden oversat til finsk og islandsk. Vi udsender nyhedsbrevet på månedsbasis, og du kan til enhver tid afmelde dig med ét klik.

Med NVLs nyhedsbrev får du: Nyeste viden fra NVL som fx policy briefs og rapporter, vigtige nyheder fra de nordiske lande, aktuelle artikler, der går i dybden med feltet på tværs af sektorer, temaer og geografi samt overblik over kommende konferencer, seminarer og events.

Nyhedsbrev │ 17. december 2020

I dette nyhedsbrev

præsenterer NVL Det nordiske kvalitetskompas, en ny værktøjskasse for udviklere af valideringsprocedurer, bedømmere, vejledere og koordinatorer, som arbejder med realkompetencevurdering.

DialogWeb fortæller om, hvordan vurdering af realkompetencer fungerer i praksis på Åland og hvorfor micro-credentials kan være en af fremtidsmulighederne for valideringsarbejdet. 

I 2021 vil NVL sætte fokus på matematikundervisning for voksne. Vi inviterer til webinar i februar om emnet demokratisk deltagelse og matematik. Dette er det første webinar ud af tre om temaet matematik og voksnes læring. 

Rigtig god læselyst og god jul og godt nytår!

Nyt fra NVL

Nordic Quality Compass for vurdering af realkompetencer

Det nordiske kvalitetskompas er en værktøjskasse for politiske beslutningstagere og udviklere af valideringsprocedurer så vel som for praktikere (bedømmere, vejledere og koordinatorer), som arbejder med realkompetencevurdering.

Redskaberne gør det muligt for dig at danne og printe en udviklingsplan, mens du arbejder med den.

Læs mere om Nordic Quality Compass her

Nyeste artikler

Ufaglærte unge vil videreutdanne seg

Av Sigrún Magnúsdóttir
Guðbjörg Vilhjálmsdóttir, professor i studie- og yrkesveiledning ved Islands Universitet forsker i holdningene til arbeid blant kortutdannede unge mennesker: Arbeidsvilje, arbeidsoppfatning, tilpasningsevne i karrieren.

Læs artiklen

Det tror Åland om framtidens validering

Af Marika Kvarnström
Validering av kompetens och kunskaper pågår i samtliga nordiska länder. I framtiden kan det bli möjligt att validera små delar av erfarenhet till exempel kurser och praktik.

Læs artiklen

Öriket skapar ny modell för vuxna utan betyg

Af Camilla Lindberg
På Åland har man utarbetat en ny utbildningsmodell för vuxna som saknar avgångsbetyg från grundskolan. De små skärgårdskommunerna får nu en reell möjlighet att uppfylla lagen som träder i kraft 2021.

Læs artiklen

Tools for democratic learning

Af Anne Tastula, Elm Magazine
Maria Marquard – the Danish coordinator in NVL - introduces Transformative learning circle as a method for creating more democratic learning environments.

Læs artiklen

Læs flere artikler fra NVL

Fjernundervisning: Hvad vi kan lære om at lære af coronaen, af Dorthe Plechinger.
Se flere artikler

Vigtigste nyheder

I takt med tiden? Kompetanseutvikling i arbeidslivet

Det var overskriften for årsmøtet som Arbeidslivets opplæringssenter og NVL Island stod for nylig. Fokus var på arbeidslivets kompetansebehov og forskjellige måter for kompetanseutvikling

Læs nyheden

Coronakrisen rammer de mest udsatte på arbejdsmarkedet hårdest

Det dansk Arbejdernes Erhvervsråd skriver, at det er de unge, seniorerne, dem uden videregående uddannelser, ikke-vestlige indvandrere og efterkommere, der bliver hårdest ramt, når en økonomisk krise skyller ind over os.

Læs nyheden

The UP-AEPRO policy recommendations

After two years of cooperation, the UP-AEPRO partners are launching the UP-AEPRO policy recommendations. A condensed version of the policy recommendations is now available in a form of an infographic. 

Læs nyheden

Voksne med svak grunnkompetanse - først ut og sist inn i arbeidslivet

Ny undersøkelse fra Frisch-senteret viser at voksne som ikke har fullført videregående opplæring er de som først falt ut av arbeidslivet under koronakrisen. De kommer også sist i arbeid igjen etter permitteringer.
Læs nyheden
Se flere nyheder

Kommende events

Webinar: Demokrati og matematik-undervisning


Onsdag den 3. februar 2021 kl. 14.00-14.45 (CET)

Vil du få indsigt i hvordan demokrati kan integreres i matematikundervisning?

Lena Lindenskov vil fortælle om, hvordan undervisning i matematik kan understøtte demokratisk deltagelse og demokratiske beslutninger.
Læs mere om webinaret
NVLs nyhedsbrev udkommer én gang om måneden.
Her kan du holde dig opdateret og få viden om voksnes læring i Norden.
Læs mere om NVL her.
Følg os på Facebook
Følg os på twitter
Følg os på NVL.org
Privatlivspolitik
Opdater dine indstillinger

Afmeld nyhedsbrev


Copyright © 2020 NVL - Nordisk Netværk for Voksnes Læring, All rights reserved.Email Marketing Powered by Mailchimp

Nyhetsmail Arkiv