Nyhedsbrev

Arbejder du med voksnes læring som underviser, forsker, leder, politiker, myndighed eller lignende, så tilmeld dig vores nyhedsbrev, der går på tværs af temaer, sektorer og geografi. Vi skriver på dansk, norsk og svensk, og relevante dele er desuden oversat til finsk og islandsk. Vi udsender nyhedsbrevet på månedsbasis, og du kan til enhver tid afmelde dig med ét klik.

Med NVLs nyhedsbrev får du: Nyeste viden fra NVL som fx policy briefs og rapporter, vigtige nyheder fra de nordiske lande, aktuelle artikler, der går i dybden med feltet på tværs af sektorer, temaer og geografi samt overblik over kommende konferencer, seminarer og events.

Nyhedsbrev │ 28. januar 2021

I dette nyhedsbrev

kan du læse om Finlands program for formandskabet i Nordisk Ministerråd 2021. Det finske program vil inden for uddannelse sætte fokus på bæredygtig udvikling, digitale kompetencer og nye uddannelsesmodeller. 

DialogWeb fortæller om Finlands nye nationale strategi for livslang læring, om sprogundervisning for indvandrere i Sverige og om en undersøgelse, som for nylig blev overdraget til Sveriges uddannelsesminister Anna Ekström.

Er green guidance det vigtigste redskab, vi har til at forandre verden? NVL inviterer til webinar om bæredygtig karrierevejledning.

Rigtig god læselyst!

Nyeste artikler

Finland erbjuder rikt program under 2021

Av Camilla Lindberg
Under 2021 är det Finland som leder Nordiska ministerrådet. På agendan står ett program där ministerierna samarbetat över alla sektorsgränser och även med NVL. 

Læs artiklen

Finland fick splitterny vägkarta för kontinuerligt lärande

Af Camilla Lindberg
Det som är sönder ska nu repareras med hjälp av livslång vägledning, digital teknik och Al. Processen bakom Finlands nya vägkarta har varit unik. Den har involverat alla politiska partier och massvis med samarbetspartner.

Læs artiklen

”Vi måste prata mer om vuxenutbildning och sfi”

Af Marja Beckman
Sfi, svenskundervisning för invandrare, är vildvuxet och ojämlikt. I en ny statlig utredning föreslås att sfi görs om från grunden.

Læs artiklen

Det er en illusion at tro, at klasser ikke betyder noget mere

Af Dorthe Plechinger
Skal vi have flere voksne til at videreuddanne sig, handler det om penge, pædagogik og politisk vilje. Det mener forfatter og journalist Lars Olsen, der sammen med Arbejderbevægelsens Erhvervsråd i ”Klasseprojektet” analyserer det delte Danmark – blandt andet den skæve fordeling af uddannelse.

Læs artiklen

Læs flere artikler fra NVL

Det tror Åland om framtidens validering, af Marika Kvarnström
Se flere artikler

Vigtigste nyheder

Balansekunst – et verktøy for å uttrykke kompetanse i arbeidslivet

I den nye rapporten «Balansekunst – hvordan og hvorfor beskrive kompetanse som utvikles i arbeidslivet» presenterer arbeidsgiverforeningen Virke en modell som gjør det mulig for alle å beskrive sin kompetanse på en slik måte at den kan forstås av andre.

Læs nyheden

Biblioteket som samskaber

Biblioteket som samskaber er navnet på et ambitiøst projekt, som har skabt nye løsninger og værdi for de enkelte biblioteker og lokalsamfundet i Norge og Danmark.

Læs nyheden

Läroplikten utvidgad i Finland

- Målet är större jämlikhet. Sedan januari 2021 har läroplikten i Finland utvidgats till 18 år, vilket i praktiken betyder att alla finländare skall gå ut andra stadiet innan de är klara.
Læs nyheden

Pandemien og finanskrisen

Mulighed for uddannelse for jobsøgende og jobskabelse bliver vejen frem under 2021

Læs nyheden
Se flere nyheder

Kommende events

Webinar: Demokrati og matematik-undervisning


Onsdag den 3. februar 2021 kl. 14.00-14.45 (CET)

Vil du have indsigt i hvordan demokrati kan integreres i matematikundervisning?

Lena Lindenskov vil fortælle om, hvordan undervisning i matematik kan understøtte demokratisk deltagelse og demokratiske beslutninger.
Læs mere om webinaret

Webinar: Bæredygtig karrierevejledning og green guidance


Tirsdag den 16. marts 2021 kl. 14 – 15 (CET)

Dette webinar zoomer ind på tilgangene green guidance og bæredygtig karrierevejledning forbundet til Brundtlandrapportens bæredygtighedsdefinition.
Læs mere om webinaret
NVLs nyhedsbrev udkommer én gang om måneden.
Her kan du holde dig opdateret og få viden om voksnes læring i Norden.
Læs mere om NVL her.
Følg os på Facebook
Følg os på twitter
Følg os på NVL.org
Privatlivspolitik
Opdater dine indstillinger

Afmeld nyhedsbrev


Copyright © 2021 NVL - Nordisk Netværk for Voksnes Læring, All rights reserved.Email Marketing Powered by Mailchimp

Nyhetsmail Arkiv