Nyhedsbrev

Arbejder du med voksnes læring som underviser, forsker, leder, politiker, myndighed eller lignende, så tilmeld dig vores nyhedsbrev, der går på tværs af temaer, sektorer og geografi. Vi skriver på dansk, norsk og svensk, og relevante dele er desuden oversat til finsk og islandsk. Vi udsender nyhedsbrevet på månedsbasis, og du kan til enhver tid afmelde dig med ét klik.

Med NVLs nyhedsbrev får du: Nyeste viden fra NVL som fx policy briefs og rapporter, vigtige nyheder fra de nordiske lande, aktuelle artikler, der går i dybden med feltet på tværs af sektorer, temaer og geografi samt overblik over kommende konferencer, seminarer og events.

Nyhedsbrev │ 29. september 2021

I dette nyhedsbrev

lancerer vi en ny podcast om Det nordiske kvalitetskompas for validering af realkompetencer. Kompassets forskellige valideringsværktøjer, som nu findes på både engelsk og dansk, kan bruges til vurdering af valideringspraksisser, politikker, procedurer samt kompetencer hos valideringspraktikere.

I DialogWeb kan du læse om hvordan fordelingen mellem bygd og by er i forandring i Grønland, om hvordan Komvux i Malmö arbejder med online sprogundervisning og om et initiativ på Medborgarinstitutet i Seinäjoki, som er målrettet langtidsledige.

Vi inviterer til to kommende arragementer om bæredygtig samfunds- og erhvervsliv og om samskabelse i den frivillige sektor. 

Rigtig god læselyst!

Nyt fra NVL

Podcast: The Nordic Quality Compass is for both policy makers and practitioners


Anni Karttunen, a Nordic and international validation expert, tells in a podcast about the different tools in the Nordic Quality Compass on Validation.

The Nordic Quality Compass has just been launched in Danish. Find the Danish version here
 
Listen to podcast

Kommende arrangementer

Online konference: Læring i nord


Den 21. oktober 2021 fra kl.11.30 til 15.30 (CEST)

EPALE og NVL inviterer til konference om emnet: Hvordan kan samarbeid mellom opplæringsaktører, forvaltning og næringsliv bidra til å utvikle et bærekraftig samfunns-, arbeids- og næringsliv i nord?
Læs mere

Konference: Samskabelse i strategi og praksis


Den 24. november 2021 fra kl. 10.00 – 16.00 i Aarhus, Danmark

På konferencen sætter vi fokus på dilemmaer og praktiske udfordringer i samspillet mellem kommuner, regioner og aktører fra det frivillige Danmark.
Læs mere

Konference: Nordisk konference om voksnes matematiklæring


Den 25. og 26. april 2022 i København

På konferencen vil forskere og praktikere præsentere synsvinkler på områder, der er centrale i forhold til voksnes matematiklæring. Registreringen til konferencen er åben.
Læs mere

Nyeste artikler

Gir unge islendinger hjelp til å ta steget ut i Norden

Af Torhild Slåtto 
”Jeg synes at være på højskole har åbnet mange døre som jeg ikke havde adgang til før”, forteller en av de islandske ungdommene som har fått stipend for å gå på folkehøgskole i Danmark.

Læs artiklen

Et stort land, en lille befolkning og et meget spredt bosætningsmønster – er der plads til det hele?

Af Christian Knudsen
Fraflytningen fra bygd til by er accelereret i Grønland. Den politiske debat om bygdernes fremtid blusser ofte op med stærke følelser involveret.

Læs artiklen

I Malmö skapas lärande gemenskap bortom tid och rum

Af Marja Beckman
Trots att undervisningen är helt på distans upplever Marian Roushdy och Lejla Radnjevic att de har en nära relation till både lärare och kurskamrater.

Læs artiklen

Medborgarinstituten vädrar morgonluft

Av Camilla Lindberg
I finska Seinäjoki har man lyckats höja sysselsättningsgraden rejält bland långtidsarbetslösa. Projektledaren Yrjö Uurtimo är taggad. 

Læs artiklen

Læs flere artikler fra NVL

Bruk av Språkmentorer skal styrke sysselsettingen i Norge
Se flere artikler

Vigtigste nyheder

Förslag om ett nytt offentligt omställnings-studiestöd

Den svenska regeringen har under sommaren föreslagit att ett nytt offentligt omställningsstudiestöd ska införas, som en del i att reformera arbetsmarknaden.

Læs nyheden

Desentralisert og fleksibel – ny strategi for høyere utdanning

Den norske regjering la i juni fram en ny strategi som gjelder fagskoler, høyskoler og universiteter. Utdanningssystemet skal åpnes for at enda flere kan ta utdanning uavhengig av bosted og livssituasjon.

Læs nyheden

Elektronisk karrierebog er i brug, og de første elektroniske lærepladsaftaler underskrevet

En ny elektronisk karrierebog i erhvervsuddannelserne sikrer øget kvalitet af lærepladsaftaler mellem lærlinge og mestre.

Læs nyheden

Answer the European survey on validation of transversal competences

The survey addresses experts, practitioners, policy-makers, civil servants and project managers involved in the field of guidance and/or validation of skills and competencies.

Læs nyheden
Se flere nyheder
NVLs nyhedsbrev udkommer én gang om måneden.
Her kan du holde dig opdateret og få viden om voksnes læring i Norden.
Læs mere om NVL her.
Følg os på Facebook
Følg os på twitter
Følg os på NVL.org
Privatlivspolitik
Opdater dine indstillinger

Afmeld nyhedsbrev


Copyright © 2021 NVL - Nordisk Netværk for Voksnes Læring, All rights reserved.Email Marketing Powered by Mailchimp

Nyhetsmail Arkiv