Camilla Lindberg

Camilla Lindberg

Finlandsredaktör

Camilla Lindberg

Finlandsredaktör

Finland

,

Jag arbetar både inom media- och utbildningsbranschen. Min första arbetskarriär hade jag som klasslärare inom den finländska grundskolan, och sedan som kulturredaktör för en regiontidning i södra Finland.

Just nu arbetar jag som producent och med utvecklingsarbete inom yrkesutbildningen Axxell. Jag skriver också för den nya finlandssvenska webbsidan Lärorikt och är redaktör för det litterära kritikerforumet Lysmasken.

Jag har också skrivit fyra reportageböcker tillsammans med min man som är fotograf. Två av dem handlar om öar, en grekisk och en finländsk.

Som finlandssvensk och tillhörande en språkminoritet i Finland, värdesätter jag nordiska sammanhang där mitt språk plötsligt framträder i sin fulla potential och storlek.

Flere artikler af samme forfatter

Spel och escape room lockar vuxna som vill lära sig nytt

08/05/2024

Finland

7 min.

Intresset för Duolingo och andra appar av samma slag ökar kraftigt bland vuxna över hela världen. Ville Tahvanainen är med i en forskargrupp som håller på att utveckla escape room-pedagogik vid Östra Finlands universitet. Han föreslår att vi skippar fördomarna och börja se spel som en innovativ metod för lärande.

Två leende män som trycker sina händer mot ett fönster med reflektion av en stad i bakgrunden och texten 'Ej genomgång No access' synlig.

08/05/2024

Finland

8 min.

Kan man spela sig till smartare kunskaper? Vad händer när lek och lärande går hand i hand? Under ett NVL-möte föddes idén om ett escape room där vuxna kan ha roligt och samtidigt testa sina grundläggande färdigheter. Läs mera om idén och hur du kan vara med och bidra till det här spännande projektet.

Finlands äldsta bildningsstiftelse gör sig redo att fira 150 år av betydelse

02/04/2024

Finland

8 min.

– Plötsligt har vi börjat montera ner en lång bildningstradition som andra länder beundrar. I övriga Europa är man mycket förvånad och undrar vad Norden riktigt håller på med, säger Lauri Tuomi. Trots kalla vindar är han med och utlyser ett nationellt temaår för bildning i Finland. I egenskap av chef för det jubilerande Folkupplysningssällskapet blickar han nu bakåt och...

Flere nyheder af samme forfatter

Finländska regioner fick samtala om framtiden

12/06/2023

Finland

I Finland har man provat på en ny verksamhetsmodell med regionala samtal. Det här beror på att undervisnings- och kulturministeriet vill bli bättre på att utveckla en gymnasie- och yrkesutbildning som är relevant i tiden.

Parliament of Finland Building - Helsinki, Finland

05/06/2023

Finland

I Finland pågår just nu intensiva regeringsförhandlingar. Det har läckt ut oroväckande uppgifter om att stora nedskärningar hotar den fria bildningen. Det här väcker oro och Bildningsalliansen har reagerat.

Finsk yrkesutbildning behöver ännu förbättras

31/05/2023

Finland

Vuonna 2018 suomalaista ammattikoulutusta uudistettiin laajalla reformilla. Tuoreen tutkimuksen mukaan paljon tavoitteita on saavutettu, mutta edelleen on myös korjattavaa.