Camilla Lindberg

Camilla Lindberg

Finlandsredaktör

Camilla Lindberg

Finlandsredaktör

Finland

,

Jag har en brokig bakgrund i både medievärlden och utbildningsbranschen. Min första karriär hade jag som lärare i den finländska grundskolan.

Efter ett decennium där så sadlade jag helt om och började arbeta som ansvarig kulturredaktör för en regiontidning i södra Finland. Skrivandet är mitt allt. Det är vad jag helst gör om jag får välja.

Jag har också skrivit tre platsbiografier tillsammans med min man som är fotograf. Två av dem handlar om öar. Det ledde till att vi helt överraskande fick vara med och starta upp spännande kultur- och utbildningsprojekt i den grekiska övärlden.

Just nu arbetar jag som lärare i en svenskspråkig folkhögskola i södra Finland. Där är jag med och bygger upp en helt ny plattform för kommunikation i alla dess kreativa former.

Jag gillar förändringar och är intresserad av framtidens utbildningar. Jag skriver regelbundet för olika forum inom kultur- och utbildningsbranschen. Jag är också redaktör för den nordiska kulturtidskriften Horisont.

Som finlandssvensk och tillhörande en språkminoritet i Finland, värdesätter jag nordiska sammanhang där mitt älskade språk plötsligt framträder i sin fulla potential och storlek.

Flere artikler af samme forfatter

Kompetensmärken förändrar spelplanen för finländsk vuxenutbildning

29/11/2023

Finland

6 min.

Finnar munu á næsta ári innleiða færnimerki fyrir fullorðinsfræðsluna. Marja Juhola frá menntamálastofnuninni og Annika Bussman menntaráðgjafi hjá mennta- og menningarmálaráðuneytinu hafa tekið þátt í framsæknu verkefni sem talið er vera einstakt á Norðurlöndunum.

Kompetensmärken förändrar spelplanen för finländsk vuxenutbildning

14/11/2023

Finland

6 min.

Nästa år kommer Finland att införa nationella kompetensmärken inom det fria bildningsarbetet. Marja Juhola från Utbildningsstyrelsen och undervisningsrådet Annika Bussman vid Undervisnings- och kulturministeriet har varit med i det ambitiösa projektet som uppfattas som unikt i Norden.

Finland på god väg mot mer hållbar utbildning

03/11/2023

Finland

9 min.

I en värld präglad av utmaningar arbetar Finland aktivt för en hållbar utbildning. Genom eldsjälar som Erkka Laininen och Tytti Pantsar tar landet stora steg mot en framtid där lärande inte bara är en väg till arbete, utan en resa mot personlig, samhällelig och miljömässig utveckling.

Flere nyheder af samme forfatter

Finländska regioner fick samtala om framtiden

12/06/2023

Finland

I Finland har man provat på en ny verksamhetsmodell med regionala samtal. Det här beror på att undervisnings- och kulturministeriet vill bli bättre på att utveckla en gymnasie- och yrkesutbildning som är relevant i tiden.

Parliament of Finland Building - Helsinki, Finland

05/06/2023

Finland

I Finland pågår just nu intensiva regeringsförhandlingar. Det har läckt ut oroväckande uppgifter om att stora nedskärningar hotar den fria bildningen. Det här väcker oro och Bildningsalliansen har reagerat.

Finsk yrkesutbildning behöver ännu förbättras

31/05/2023

Finland

Vuonna 2018 suomalaista ammattikoulutusta uudistettiin laajalla reformilla. Tuoreen tutkimuksen mukaan paljon tavoitteita on saavutettu, mutta edelleen on myös korjattavaa.