Dr.Sigrún Stefánsdóttir

Dr. Sigrún Stefánsdóttir

Islandsredaktör

Dr. Sigrún Stefánsdóttir

Islandsredaktör

Háskólinn á Akureyri

,

Island

,

Sigrún ble ferdig med sitt doktoriat i massekommunikasjon ved Universitet i Minnesota, USA, i året 1987. Før det fullførte hun BA og MA fra det samme universitet. Dessuten har hun eksamen fra Norsk Journalistskole i Oslo og den Islandske Lærerskolen i idrett.

Hun har arbeidet i mange af Islands største medier. Lengst arbeidet Sigrún på Islandsk Rikskringkasting, RUV, bl. a. som TV journalist, programprodusent og til slutt som programdirektor for radio og TV. Hun underviste på Islands Universitet i 8 år hvor hun utviklet og styrte journalistlinjen. Hun har også vært rektor ved Nordisk journalistcenter i Århus og informasjonssjef i Nordisk Ministerråd og Nordisk Råd

For tiden underviser hun i journalistikk på universitetsnivå og driver kursvirksomhet og arbeider som turist guide om sommeren

Sigrún bor i Akureyri i Nord-Island

Flere artikler af samme forfatter

Elísabet Pétursdóttir og Auður Kamma Einarsdóttir

23/05/2024

Island

7 min.

„Diverse strengths“ er navnet på et prosjekt som ble utarbeidet i Island med stötte fra Nordplus, i samarbeide med Sverige og Finland. Hensikten var å lage og pröve spesielle gruppearbeider eller workshops for innvandrere som nökkel til arbeidsmarkedet. Målgruppen er ungdommer i alderen 18-25 år som ikke har arbeide, studie- eller treningsplass.

Islands eldste universitet, Háskóli Ísland, ofrer stadig flere kurser på engelsk

18/04/2024

Island

18 min.

-Islandske myndigheter feier utfordringen under teppet mener eksperter

Ragna Dagbjört Davíðsdóttir, fungerene rektor sier det er et privilegum å arbeide i Hallormsstað.

22/02/2024

Island

9 min.

En tidligere kvinneskole blir ledende på området i Island?
Forhandlinger mellom Islands eldste universitet, Háskóli Íslands, og en liten skole i östlandet, Hallormsstaðaskóli, er på gang. Planen er å utvikle samarbeide om studier i kreativ bæredyktighet. Noe helt nytt innenfor det islandske skolesystemet på dette nivået.