Sara Rydin

Sara Rydin

Sverigeredaktör

Sara Rydin

Sverigeredaktör

Sverige

,

Jag blev frilansskribent för ett par år sedan eftersom jag ville skriva mer om mina favoritämnen: utbildning, språk/kommunikation, digitala kommunikationsverktyg och tillgänglighet.

Min skrivlust bottnar i en önskan att nå fram, förklara och påverka. Trots att jag självklart strävar efter flyt i mina texter, värderar jag också enkelhet; delvis på grund av min pragmatism och delvis för att tydligt nå min läsarkrets.

Med en bakgrund inom språkvetenskap och språkteknologi, har jag jobbat många år som kommunikatör med fokus på tillgänglighet och digital kommunikation.

Jag har ett fast uppdrag som kommunikatör för Dyslexiförbundet. I det uppdraget ingår mycket skrivande, men jag arrangerar även webbinarium, skriver anpassade lätta texter och håller föreläsningar.

Flere artikler af samme forfatter

Projektets syfte är att hjälpa pedagoger i icke-formell vuxenutbildning att nå fram till och involvera involverar personer med psykiska funktionsnedsättningar.

15/05/2024

Sverige

6 min.

Studiefrämjandet Uppsala Västmanland har tillsammans med nordiska partner arbetat med att inkludera personer med psykiska funktionsnedsättningar i vuxenutbildning. Genom projektet har de skapat en vägledning för nordiska pedagoger. De betonar utmaningen med att nå ut till utsatta grupper och framhåller fördelarna med studiecirklar för personer med psykiska funktionsnedsättningar.

Äldre stad vid flod.

24/04/2024

Sverige

7 min.

I maj samlas globala utbildningsexperter i Irland för den femte VPL-biennalen. Timo Halttunen från Åbo yrkeshögskola är där och delar lösningar för att underlätta karriärövergångar till turismnäringen. Han belyser behovet av flexibla utbildningsalternativ och erkännande av tidigare erfarenheter för att främja inkludering och mångfald.

Simon Dahlgren ja Olof Gränström ovat puhujina Skellefteån konferenssissa.

03/04/2024

Sverige

9 min.

Missið ekki af ráðstefnunni “Taking great strides towards sustainable competence” 11.-12. apríl í Skellefteå þar sem fyrirlesarar eins og Olof Gränström og Simon Dahlgren miðla reynslu sinni við að meta gögn til þess að skilja breytingar á samfélaginu og aðlaga nám að þörfum fyrirtækja.