Resurser

Nordic Quality Compass for Vurdering af Realkompetencer

Det nordiske kvalitetskompas er en værktøjskasse for politiske beslutningstagere og udviklere af validerings procedurer så vel som for praktikere (bedømmere, vejledere og koordinatorer), som arbejder med realkompetencevurdering. Redskaberne gør det muligt for dig at danne og at printe en udviklingsplan, mens du arbejder med den.

Alle redskaber i en nøddeskal

Evalueringsredskab for RKV Policy og Praksis

Formål: Evaluering (på kort sigt), overvågning (på lang sigt) af dit RKV system.

Hvem er det til: Til alle, som udvikler RKV systemer og policy (fx. Uddannelsesinstitutioner og beslutningstagere) eller som udfører benchmarking aktiviteter (enten mellem sektorer eller måske på tværs af lande)

Evalueringsredskab for Procedurer og Kvalitet

Formål: Kvalitetssikring og udvikling af kvalitetstiltag i forskellige vurderingsfaser

Hvem er det til: Til alle, der er ansvarlige for kvalitetssikring; ledere; koordinatorer af valideringspraksis

Selvvurderingsværktøjer til RKV bedømmere, vejledere og koordinatorer

Anvendelse: Selvvurdering i forhold til typisk forekommende RKV bedømmelsesprocesser for bedømmere, vejledere og koordinatorer

Hvem er det til: Bedømmere, vejledere og koordinatorer, som arbejder med realkompetencevurdering

For mere information, kan du kontakte:

Nordic Quality Compass for vurdering af realkompetencer: Agnetha Kronqvist, Agnetha.Kronqvist@skolverket.se, NVL koordinator, ansvarlig for Nordisk Netværk for Validering

Teknisk support, Nordic Quality Compass, Kari Vatanen, kari@dawork.fi

Alfagodigital

Afagodigital är en metodisk hjälp för opplæringen i grunnleggende literasitet som sträver att inkludere digitale lese- og skrivepraksiser fra starten av. 

Informasjon og ideer om hvordan du kan bruke digitale ressurser i opplæringen. utbildning i grundläggande litteracitet. 

Du kan lese beskrivelser av undervisningsopplegg og se filmer fra opplæringen som illustrerer dette. Det hører også med spørsmål til refleksjon og diskusjon som kan brukes i lærerkollegiet når dere skal jobbe med digitale ressurser.

Læs mere her

Valiguide

ValiGuide tilbyder et omfattende udvalg af materialer, vejledning og anbefalinger til praktikere, der arbejder med validering af voksnes ikke-formelle og uformelle forudgående læring.

ValiGuide er nyskabende, for vi har aldrig tidligere hverken i nationalt eller nordisk regi haft samlet så meget viden og ressourcemateriale for praktikere, der arbejder med anerkendelse af ikke-formelle og uformelle kompetencer. Målet er, at ValiGuide kan inspirere praktikere på feltet over alt i Norden, og at platformen også kan bidrage til at forbedre og professionalisere de metoder, der benyttes til at anerkende voksnes realkompetencer.

Læs mere her

Se mitt språk

Er et voksenopplæringsprogrammet i norsk tegnspråk. De som følger kurset har nemlig det til felles at de er foreldre til døve/hørselshemmede barn som er brukere av norsk tegnspråk. Programmet viser hvordan et vellykket voksenopplæringstiltak kan bidra til individuell utvikling og språkopplæring for foreldre. Målet, etter gjennomført kurs, er at foreldre skal kunne kommunisere uanstrengt på norsk tegnspråk med sine barn og deres nettverk.

I 10 korte videoer forteller sentrale personer knyttet til «Se mitt språk», om utviklingen, om hva det betyr for foreldrene og om det norske tegnspråket. ”Se mitt språk”-reportasjen er både på norsk og engelsk og alle videoene er tolket - tegnspråk er tolket til tale og tale er tolket til tegnspråk. Alle videoene er med engelsk undertekst.

Læs mere her

Forskningsresultat

NVL formidler viden om aktuelle rapporter, forskningsresultater, litteratur og konferencer, som omhandler voksnes læring

Læs mere her

One-pagers

NVL udgiver jævnligt rapporter, der præsenterer kortlægninger, komparative analyser, anbefalinger, nye løsninger, sammenfatninger m.m. inden for et bredt udsnit af voksnes læring i Norden.

Gennem ”one-pagers” præsenteres vigtigste pointer og budskaber i en letforståelig og kondenseret form, hvorefter interesserede læsere kan tilgå rapporten for yderligere information.

Læs one-pagers om:

5 Policy Recommendations for Digital Inclusion

Læringscirkler – en generisk model for voksenlæring

Career guidance and competences in working life

How to become a more sustainable network

Nordic definition of career guidance for adults (EN)

Aikuisten uraohjaus Pohjoismaissa (Nordic definition of career guidance for adults) (FI)

En nordisk definition på karriärvägledning för vuxna (SE)

Nordisk definition af karrierevejledning for voksne (DA)

"To-do"-metodiken. Dansk / "To-do"method. English

Nordic Quality Model

Nordisk database over forskere i folkeoplysning

“Nordic database of researchers in folkbildning” indeholder forskere fra Danmark, Norge, Sverige og Finland, som i perioden 1998-2018 har forsket i folkeoplysning og folkeoplysende aktiviteter. Den er tilgængelig for alle, og der er flere søgemuligheder indbygget.

folkbildningresearch.com

Den er resultatet af et fællesnordisk projekt, hvor DFS var koordinator. Derudover deltog det svenske folkeoplysningsprogram Mimer ved Linköping Universitet, Studieförbunden, Sverige, Voksenopplæringsforbundet, Norge, Bildningsalliancen, Finland, DPU, Danmark, Åbo Akademi, Finland og Det Norske Videnskabs og Teknologi Universitet.

Projektet var finansieret af Nordisk Ministerråds Nordplus pulje.

Læs mere her

Det digitala Norden

En del av NVLs Distansnätverks arbete finns samlat i en överskådlig infografik, som tar fasta på några av de områden Distansnätverket arbetade med, bl.a. digitalt deltagande, lärande och utveckling av Nordens utkantsområden, on-line pedagogik.

Du hittar infografiken här.

Dessa två affischer är framtagna av det nationella ALFAnätverket i Finland hösten 2021 som undervisnings- och inspirationsmaterial inom vuxnas grundläggande lärande. Affischen finns tryckt och kan beställas från NVL Finland (johanni.larjanko@bildningsalliansen.fi). Den finns här som högupplöst PDF, vilket betyder att du fritt får printa ut den för egna behov. OBS! Du får inte ändra i affischen eller sälja den. Affischen är gjord av Maria Sann, uppge hennes namn då du använder den elektroniskt.