Synergier mellan nordiska prioriteringar och EU-initiativen

NVL har samarbetat med nordiska och internationella nätverk och organisationer, för att stödja erfarenhetsutbyte om nationella strategier som hjälper länderna att utveckla bättre och anpassade utbildningsmöjligheter för vuxna med bristande grundläggande färdigheter och för att sätta fokus på kompetensförsörjning och relevans för arbetslivet.
  • NVL har i samarbete med Norges ordförandeskap i Nordiska ministerrådet genomfört ett digitalt seminarium för institutioner som har utsetts till nationella samordnare för EU:s Agenda för vuxnas lärande och NVL:s vårdorganisationer. Syftet har varit att diskutera hur de nordiska länderna kan samarbeta för att stödja planering och genomförande av nationella kompetenspolicyer, samtidigt som de stödjer EU-agendan för livslångt lärande, och även hur NVL och EPALE kan stödja detta mål. Det finns ett gemensamt intresse i Norden att ha ett ökat fokus på förtydligande av hur man använder mikromeriter som ett verktyg för att främja lärande.
  • NVL har i samarbete med Education and Training Service Centre (ETSC) på Island, Cedefop, UNESCO och EU, organiserat den fjärde Valideringsbiennalen och därmed bidragit till erfarenhetsutbyte mellan Norden och resten av Europa om hur valideringsprocesser kan bli en integrerad del av policyer och tjänster för att stödja livslångt lärande.
  • Nordiskt arbete med utveckling av vuxnas grundläggande färdigheter har presenterats på European Basic Skills Network Annual Conference. NVL presenterade policy och initiativ som främjar digital inkludering i de nordiska länderna samt exempel på insatser och strukturer som stödjer digital inkludering och deltagande genom lärande.
Go to content