Viktigaste resultaten

NVL främjar tvärsektoriellt samarbete inom vuxnas lärande i Norden och skapar resultat och kunskapsunderlag för beslutsfattare, organisationer inom utbildning och arbetsliv samt det civila samhället.
NVL förmedlar rekommendationer och erfarenheter på policynivå – både på nordisk nivå, särskilt till Nordiska ministerrådets sekretariat, och till myndigheter på nationell nivå. NVL kommunicerar om ny kunskap och understödjer erfarenhetsutbyte mellan organisationer, praktiker och nätverk som arbetar med vuxnas lärande. 
Denna publikation lyfter fram insatsområden som har fått särskild fokus under 2022 och bidrar till implementering av Handlingsplan 2021–2024, samt till att skapa synergier mellan nordiska och europeiska dagordningar.
NVL i 2022:
NVL tillsammans med externa och interna intressenter har diskuterat  NVL:s organisation och arbetsområden med syfte att prioritera framtida insatser och stödja livslångt lärande samarbete i Norden. 
Ikon_andre_1.svg
NVL har samarbetat med 227 andra organisationer och nätverk.
Ikon__5.svgIkon__5.svg
Framtida gemensamma fokusområden och relevanta samverkansformer har identifierats. NVL har satt extra fokus på förmedling och kommunikation redan i 2022 och vill fortsätta i 2023.
Ikon_andre_2.svg
Deltagarna i NVL:s aktiviteter  
Deltagarna i NVL:s aktiviteter kommer från den offentliga förvaltningen (27%), från formell vuxenutbildning (23%), från universitet och forskningsmiljöer (16%), från folkbildningsorganisationer (9%), från sektorer i anknytning till arbetslivet (9%), och yrkesutbildningar (7%). Resterande 8 % är NGO:s och organisa-tioner från kultursektorn, studie- och yrkesvägledare, utbildningsfonden, politiker och media.Viktigaste_resultaten_pie.svgViktigaste_resultaten_pie.svg
Go to content