Hållbar utveckling 

Nettverket Kunnskap for bærekraftig utvikling bidrar til implementering av MR-U programmet ”Kvalitet og relevans i uddannelse og forskning”.  Nettverket arbeider innovativt med motivasjon, pedagogikk og metodikk i utdanning for voksne, for en bærekraftig framtid. 

Nettverkets visjon er å bidra til at Norden skal være en ledende region for kunnskap og velferd. For å oppnå dette ønsker nettverket å styrke en nordisk strategi for bærekraftig utvikling ved å utvikle, tilby og implementere kunnskap som kan gjøre enkelt individet og lokalmiljøene til aktive og integrerte borgere. 

Nettverket er styringsgruppe for en nordisk modell Utdanning for bærekraftig utvikling. Utdanningen er gjennomført to ganger og har FNs 17 bærekraftmål 2030 som  ledetråd. 

 

Medlemar

Nätverksinfo

Plan_2017.jpg
Verksamhetsplan 2017
Detta skall nätverket för hållbar utveckling göra 2017.

Ellen-bilde-111.jpg
Evaluation of the second Nordic in-service training course for adult educators on ’Knowledge for Sustainable Development’ - 2016
This paper presents the key findings of the evaluation as well as related input for reflection and recommendations for potential ways forward.

samling-for-inspirasjon_web.jpg
Fjerde og siste samling, men ikke siste møte
Deltakerne i Nordisk utdanning for bærekraftig utvikling var samlet for siste gang i Finland, i Kiljavanranta.

Publikationer

Nordisk_barekraft_projects.jpg 20 projects on sustainable development
Read about how you can work with sustainable devleopment through projects.

Sustainable_education_report_2016.jpg Nordisk utdanning for bærekraftig utvikling
I dette heftet kan du lese om utdanningen, deltakernes opplevelser og evalueringen av opplegget.

Gronn teori.jpg Evalueringen af pilot-kurset ’Kunnskap for bærekraftig utvikling’
Allerede i planlægningsfasen af det nordiske pilot-kursus i ’Kunnskap for bærekraftig utvikling’ blev vi engageret til at tage os af

Projekt

Agenda2030.jpg
Bærekraftig utvikling og folkehøgskolen
Vi har alle et ansvar, Folkehøgskolen gjør noe med det.

DialogWeb

caitlin portrait.jpg Caitlin Wilson - Sustainable Development Network
How can you in your organization / country use the work carried out in 2016 and results of the Education for Sustainable Development network

oaland2014_web Ö-samarbete river murar och bygger broar
För ö-samhällen ställs förutsättningarna för vuxnas lärande och kompetensutveckling inför särskilda utmaningar och möjligheter.

2014_21c Studerende lægger minedrømme på hylden
I Grønlands næststørste by Sisimiut har første kuld af kommende minesvende netop afsluttet de første to år af uddannelsen. Forude venter virksomhedspraktikken. Problemet er dog, at der i øjeblikket ikke eksisterer aktive miner i Grønland, hvilket tvinger de studerende til at sætte minedrømmene på stand by.

Kristin_Vala_4 Hvor mange kloder har vi?
Som geolog lærte jeg aldrig noget om økonomi og økonomer lærer aldrig noget om geologi. Vores uddannelsessystemer er ikke gode nok fordi alle skal være specialister og ingen får oversigt over det hele, tilføjede hun.

Anders_Geertsen_2 Virkelige broer
Under sloganet holdbar nordisk velfærd arbejder ministerrådet med at gøre de nordiske landes uddannelser gældende indenfor hele Norden. Nordiske borgere skal kunne tage deres uddannelse eller dele af den i et andet nordisk land.

Arrangemang

Hallbar utvikling kurs bilde.JPG
MORE SUSTAINABLE FUTURE BY NORDIC CO-OPERATION
The Nordic Council of Ministers has financed a Nordic course in Education for Sustainable Development in adult education. 20 participants from all the Nordic countries have participated.

Presentasjon.jpg
Kraftfulle dager på Samsø
Akademiet har en eventyrlig historie: Det startet i 1998. Kreative hjerner ønsket å gjøre øya bærekraftig; selvforsynt med energi,

Presse

groen-energi Ny nordisk efteruddannelse - pressemelding
Pressemeldinger og publiserte artikler

Litteratur och länker

rethink Kunnskap for bærekraftig utvikling - anbefalt litteratur
en liste over anbefalt litteratur om bærekraftig utvikling...

balansegangen Kunnskap for bærekraftig utvikling - aktuelle lenker
en liste over aktuelle lenker til materiell om bærekraftig utvikling...

Relateret

Blomsten Bærekraftig kunnskap
-Klimaendringer er både et lokalt og et globalt problem.(…)Klimasaken krever en offentlig og demokratisk debatt som vi alle må delta i dersom vi skal skape et bærekraftig velferdssamfunn for barnebarna.