13/10/2020

Norden

Aikuiskoulutus, Aikuisten oppiminen

Aikuisten uraohjaus Pohjoismaissa

Aikuisten uraohjaus luo pohjaa tietoisille ja mielekkäille uravalinnoille ja auttaa aikuisia käsittelemään elämässä eteen tulevia muutoksia ja siirtymiä.

Aikuisten uraohjaus Pohjoismaissa

Aikuisten uraohjaus Pohjoismaissa

Uraohjauksen ja uuden tiedon avulla aikuisia tuetaan tunnistamaan koulutuksessa, työssä ja vapaa-ajalla hankittua osaamista ja kehittämään osaamistaan harkitessaan uusia uramahdollisuuksia. Ohjauksen avulla heitä motivoidaan tutustumaan myös kokonaan uusiin aloihin ja uriin. Päätösten tekemisen ja toteuttamisen taidon parantaminen on tässä tärkeässä osassa.

Uraohjauksessa huomioidaan aikuisten uravalintoihin vaikuttavat tärkeät yhteiskunnalliset tekijät, mikä osaltaan rakentaa tasa-arvoista ja kestävää yhteiskuntaa. Aikuisille on tarjolla tukea heidän omassa yhteiskunnallisessa kontekstissaan, kun he pohtivat arvojaan ja kiinnostuksensa kohteita. Näin he voivat tarkastella itseään uusin silmin ja haastaa minäkuvaansa.

Laadukas uraohjaus on neutraalia, kaikkien saatavilla olevaa, ammattialoista tai instituutioista riippumatonta toimintaa, jonka keskiössä on yksilö. Uraohjausta antaa pätevä ohjaaja, jolla on työssä tarvittava osaaminen ja tietoisuus työn eettisistä velvoitteista. Uraohjausta voidaan antaa työpaikoilla, oppilaitoksissa tai muissa yhteisöissä.

Flere nyheder fra NVL

Nordiske initiativer under Det Europæiske År for Færdigheder.

03/07/2024

Norden

NVL støtter Det Europæiske År for Færdigheder, og på denne siden kan du læse om nordiske uddannelsesinitiativer, som er blevet sat i gang for at hjælpe nordiske borgere med at få de rette færdigheder til kvalitetsjob.

Guðmundur Ingi Guðbrandsson, sosial- og arbeidsmarkedsminister, og Jón Gunnar Þórðarson, administrerende direktør i Bara tala.

01/07/2024

Island

I et betydelig skritt for å styrke islandsk språkopplæring har regjeringen forbedret tilgangen til “Bara tala”-appen.

Folkfest när Björneborg bjuder in till samtal.

28/06/2024

Finland

Årets upplaga av Suomi-Arenan är full av sol, pratsamma människor och samtal. Finlands svar på Almedalsveckan är en avspänd affär.

Share This