18/03/2022

Norden

Demokrati

Alle Nordisk ministerråds aktiviteter i Russland skal stanses

Det russiske utenriksdepartementet har i dag meddelt at alle Nordisk ministerråds aktiviteter i Russland skal stanses. Pågående prosjekt skal avvikles innen 3 måneder.

Alle Nordisk ministerråds aktiviteter i Russland skal stanses

Alle Nordisk ministerråds aktiviteter i Russland skal stanses Foto: norden.org

Nordisk ministerråd har hatt et etablert samarbeid med Russland siden 1995 med prosjekter innenfor områder som helse, klima og miljø, forskning, journalistikk og media.

Samarbeidsministrene besluttet den 3. mars å stille samarbeidet med Russland og Hviterussland i bero inntil videre som en følge av den russiske invasjonen av Ukraina. Formannskapet i Nordisk ministerråd ved samarbeidsminister Anne Beathe Tvinnereim tar til etterretning den russiske beslutningen om å avslutte samarbeidet.

Du kan læse mere om de russiske samarbejdsprogrammer her.

Flere nyheder fra NVL

Nordiske initiativer under Det Europæiske År for Færdigheder.

03/07/2024

Norden

NVL støtter Det Europæiske År for Færdigheder, og på denne siden kan du læse om nordiske uddannelsesinitiativer, som er blevet sat i gang for at hjælpe nordiske borgere med at få de rette færdigheder til kvalitetsjob.

Guðmundur Ingi Guðbrandsson, sosial- og arbeidsmarkedsminister, og Jón Gunnar Þórðarson, administrerende direktør i Bara tala.

01/07/2024

Island

I et betydelig skritt for å styrke islandsk språkopplæring har regjeringen forbedret tilgangen til “Bara tala”-appen.

Folkfest när Björneborg bjuder in till samtal.

28/06/2024

Finland

Årets upplaga av Suomi-Arenan är full av sol, pratsamma människor och samtal. Finlands svar på Almedalsveckan är en avspänd affär.

Share This