16/11/2022

Norge

Digital undervisning, Fleksibel læring, Etter- og videreutdanning, Digitale kompetanser, Livslang læring, Arbeidsliv, Voksnes læring, Fag- og yrkesopplæring

Bærekraftige bransjeprogram i fokus ved årets tildeling

Direktoratet for høyere utdanning kompetanse (HK-dir) har i år delt ut 94 millioner kroner til kompetansepåfyll i 11 bransjer.

Bærekraftige bransjeprogram i fokus ved årets tildeling

Ansatte, permitterte og ledige får kompetanse om det grønne skiftet

Bransjeprogrammene er et resultat av norsk trepartssamarbeid; staten og partene i arbeidslivet går sammen om å kartlegge bransjespesifikke kompetansebehov og tildeler midler til utdanningstilbydere for å løse disse behovene.

Det er et behov for korte og fleksible etter- og videreutdanningstilbud for arbeidslivet. Ansatte i blant annet avfall- og gjenvinningsbransjen, industri- og byggenæringen og reiselivsnæringen kan nå tilegne seg oppdatert kunnskap samtidig som de står i jobb. Dermed kan arbeidslivet få den kunnskapen og kompetansen som etterspørres.

Gjennomgående kompetansebehov for bransjene er relatert til bærekraft. Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) er én av tilbyderne som får tilskudd til en modul for avfallslogistikk for deltakere i avfall- og gjenvinningsbransjen.

Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe sier at «Partssamarbeidet er avgjørende for at aktørene klarer å utvikle målrettede og skreddersydde tilbud som er korte og fleksible å ta i bruk. Vi ser at vi har truffet bra med valg av nye bransjer i år med gode og sterke søknader».

Mer informasjon -, og tildeling per utdanningstilbyder finner du her.

Flere nyheder fra NVL

Nordiske initiativer under Det Europæiske År for Færdigheder.

03/07/2024

Norden

NVL støtter Det Europæiske År for Færdigheder, og på denne siden kan du læse om nordiske uddannelsesinitiativer, som er blevet sat i gang for at hjælpe nordiske borgere med at få de rette færdigheder til kvalitetsjob.

Guðmundur Ingi Guðbrandsson, sosial- og arbeidsmarkedsminister, og Jón Gunnar Þórðarson, administrerende direktør i Bara tala.

01/07/2024

Island

I et betydelig skritt for å styrke islandsk språkopplæring har regjeringen forbedret tilgangen til “Bara tala”-appen.

Folkfest när Björneborg bjuder in till samtal.

28/06/2024

Finland

Årets upplaga av Suomi-Arenan är full av sol, pratsamma människor och samtal. Finlands svar på Almedalsveckan är en avspänd affär.

Share This