01/08/2024

Norge

Arbeidsliv, Demokrati, Forskning, Distrikt

Den norske regjeringen begynner arbeidet med en ny industrimelding

Næringsminister Cecilie Myrseth (AP) har annonsert at regjeringen skal utarbeide en ny stortingsmelding om industrien. Stortingsmeldingen skal legges frem tentativt våren 2025 og har som mål å styrke norsk industri og skape flere arbeidsplasser.

Illustrasjonen viser en mann og en kvinne som står foran et industrielt anlegg med en stor lyspære, symboliserende innovasjon og industriell utvikling.

Arbeidet med ny norsk industrimelding skal legges frem tentativt våren 2025

Meldingen skal ta for seg de store behovene og utfordringene som industrien står ovenfor, særlig når det gjelder geopolitisk sikkerhet, økonomi og bærekraft. Næringsministeren skal besøke industribedrifter over hele landet for å få innspill til hvordan industrien kan utvikles og omstilles og påpeker på viktigheten av å videreutvikle eksiterende industri, samtidig som Norge må satse på nye og grønne næringer.

Industrien skal bli bedre rustet til å møte fremtiden, og i arbeidet med meldingen skal sterke kunnskapsmiljøer og industriell kompetanse benyttes.

Les mer her.

Flere nyheder fra NVL

En ung bonde justerer maskineriet på en skurtresker i et åpent jorde.

05/08/2024

Norge

Norge utvidet godkjenningsordningen fra og med 1. juni i år. Utvidelsen innebærer at islandsk og dansk fag- og yrkesopplæring regnes som jevngod med tilsvarende norsk lærefag når det gjelder nivå, omfang og faglig innhold.

Nordiske initiativer under Det Europæiske År for Færdigheder.

03/07/2024

Norden

NVL støtter Det Europæiske År for Færdigheder, og på denne siden kan du læse om nordiske uddannelsesinitiativer, som er blevet sat i gang for at hjælpe nordiske borgere med at få de rette færdigheder til kvalitetsjob.

Guðmundur Ingi Guðbrandsson, sosial- og arbeidsmarkedsminister, og Jón Gunnar Þórðarson, administrerende direktør i Bara tala.

01/07/2024

Island

I et betydelig skritt for å styrke islandsk språkopplæring har regjeringen forbedret tilgangen til “Bara tala”-appen.

Share This