26/04/2022

Norge

Digitale kompetanser, Livslang læring, Voksnes læring

Den norske regjeringen deler ut 150 millioner kroner til opplæring på arbeidsplassen

Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse deler ut 150 millioner kroner til 783 kurs gjennom ordningen Kompetansepluss. Dette gjør at over 7400 voksne gjennom sin arbeidsplass får penger til opplæring i lesing, skriving og digitale ferdigheter.

Den norske regjeringen deler ut 150 millioner kroner til opplæring på arbeidsplassen

Den norske regjeringen deler ut 150 millioner kroner til opplæring på arbeidsplassen

Kompetansepluss er en tilskuddsordning for opplæring i grunnleggende ferdigheter i lesing, skriving, regning, muntlig og IKT. Ordningen ble opprettet i 2006 og har siden da hatt 100 000 deltakere i opplæring på arbeidsplass. Målgruppen for Kompetansepluss-ordningen er primært voksne med lav formell utdanning. Pandemien har vist at det er disse som først faller ut av arbeidslivet.

Kompetansepluss-ordningen er med på å bidra til at målgruppen får nødvendig kompetanse til å mestre kravene til omstilling i arbeidslivet.

Både virksomheter og frivillige organisasjoner kan søke penger gjennom Kompetansepluss. Kompetansepluss arbeid gir midler til kurs for arbeidstakere knyttet til arbeidsplass, og kompetansepluss frivillighet gir midler til kurs knyttet til aktiviteter i frivillige organisasjoner.

Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse

– Arbeidsgivere i alle bransjer stiller stadig høyere krav til kompetanse. Kompetansepluss er derfor en svært viktig ordning for arbeidslivet, slik at ansatte blir rusta til å kunne holde fram i jobbene sine. De høye søknadstallene viser hor viktig tilskuddsordningen Kompetansepluss er for mange både i arbeidslivet og innen frivilligheten» sier forskings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe.

I årets utlysning ble søknader som kombinerte opplæring i digitale ferdigheter med lesing og skriving prioritert. Sveinung Skule, direktør i Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse, beskriver bakgrunnen for prioriteringen slik:

– Koronapandemien har vist at skriftlig kommunikasjon på digitale plattformer er svært viktig på alle utdanningsnivå og i alle yrker. Digitale ferdigheter er allerede en essensiell del av arbeidshverdagen, og vil bli enda viktigere i framtida. Derfor satser vi sterkt på dette.

Mer informasjon om tilskuddsordningen Kompetansepluss, finner du her.

https://www.kompetansenorge.no/tildelinger kan du også lese mer om hvem som har fått penger gjennom tildelingen.

Flere nyheder fra NVL

Nordiske initiativer under Det Europæiske År for Færdigheder.

03/07/2024

Norden

NVL støtter Det Europæiske År for Færdigheder, og på denne siden kan du læse om nordiske uddannelsesinitiativer, som er blevet sat i gang for at hjælpe nordiske borgere med at få de rette færdigheder til kvalitetsjob.

Guðmundur Ingi Guðbrandsson, sosial- og arbeidsmarkedsminister, og Jón Gunnar Þórðarson, administrerende direktør i Bara tala.

01/07/2024

Island

I et betydelig skritt for å styrke islandsk språkopplæring har regjeringen forbedret tilgangen til “Bara tala”-appen.

Folkfest när Björneborg bjuder in till samtal.

28/06/2024

Finland

Årets upplaga av Suomi-Arenan är full av sol, pratsamma människor och samtal. Finlands svar på Almedalsveckan är en avspänd affär.

Share This