07/06/2022

Norden

Lige muligheder, Motivation

“Dette er et fantastisk system, og det reddede mig totalt”

En af hovedoplægsholderne på Biennale konferencen i Reykjavík d. 19-20 Maj var Jón Gnarr, skuespiller, komiker og tidligere borgmester. Han talte om sin personlige erfaring med realkompetencevurdering.

Jón Gnarr

Jón Gnarr. Billede er fra Nutiminn.is

Jón talte på konferencen om, at han på grund af sin dysleksi altid havde haft svært ved at skrive. ”Jeg boede i Sverige og lærte at tale rigtig godt svensk, og når jeg kom hjem til island tog jeg en test i svensk, fordi jeg ville få min kundskab til sproget vurderet til merit,” fortæller han. ”Men det blev kun testet i skriftlig svensk. Jeg fik nul, men jeg talte stadig flydende svensk,« siger han. “Det var direkte ydmygende.”

Med realkompetencevurdering fik Jón hjælp til at forene sin erfaring, styrke since evner og det satte ham i stand til at tage en videreuddannelse. For et år siden dimitterede Jón med en M.F.A.-grad i fine arts fra Islands Kunstakademi. Realkompetencevurderingen fik således direkte betydning for hans mulighed for at videreuddanne sig, som han ofte havde drømt om.

Hans tale vakte fortjent opmærksomhed, og han blev interviewet på RÚV efter konferencen:

“Jeg synes, realkompetencevurdering er fantastisk. At evaluere folks reelle evne til at blomstre og gøre en forskel og gøre noget positivt,” siger Jón til slut i interviewet med RÚV.

Nyheden er fra RÚV.

Flere nyheder fra NVL

Nordiske initiativer under Det Europæiske År for Færdigheder.

03/07/2024

Norden

NVL støtter Det Europæiske År for Færdigheder, og på denne siden kan du læse om nordiske uddannelsesinitiativer, som er blevet sat i gang for at hjælpe nordiske borgere med at få de rette færdigheder til kvalitetsjob.

Guðmundur Ingi Guðbrandsson, sosial- og arbeidsmarkedsminister, og Jón Gunnar Þórðarson, administrerende direktør i Bara tala.

01/07/2024

Island

I et betydelig skritt for å styrke islandsk språkopplæring har regjeringen forbedret tilgangen til “Bara tala”-appen.

Folkfest när Björneborg bjuder in till samtal.

28/06/2024

Finland

Årets upplaga av Suomi-Arenan är full av sol, pratsamma människor och samtal. Finlands svar på Almedalsveckan är en avspänd affär.

Share This