03/10/2023

Danmark

Forskning, Uddannelsespolitik, Erhvervsliv

Flere nye førtidspensionister under 40 år

Flere nye førtidspensionister under 40 år beskrives som en katastrofal udvikling, der fastholder yngre mennesker permanent udenfor arbejdsmarkedet.

Flere nye førtidspensionister under 40 år

Flere nye førtidspensionister under 40 år

I 2012 blev den tidligere førtidspension reformeret med den intention om at færre personer under 40 skulle ende på førtidspension. I stedet for førtidspension skulle personerne deltage i ressourceforløb. I årene efter faldt antallet af personer under 40 år, der kom på førtidspension.

Desværre kunne de første gode resultater ikke fastholdes. Ressourceforløbene virker ikke efter hensigten, og antallet af personer der kommer på førtidspension, er nu højere end før reformen. I andet kvartal kom 1618 personer i alderen 18-39 år på førtidspension, dvs. en stigning på 40% fra niveauet før reformen.
Det viser en analyse fra Dansk Arbejdsgiverforening.

I 2022 afsluttedes 3100 ressourceforløb for personer i alderen 18-39. Af de deltagere var 6% i arbejde efter 3 mdr., mens 56% var kommet på førtidspension. Det vurderes som en katastrofal udvikling, der fastholder yngre mennesker permanent udenfor arbejdsmarkedet.
I analysen anbefales at afskaffe ressourceforløbene.

Læs analysen her.

Flere nyheder fra NVL

Nordiske initiativer under Det Europæiske År for Færdigheder.

03/07/2024

Norden

NVL støtter Det Europæiske År for Færdigheder, og på denne siden kan du læse om nordiske uddannelsesinitiativer, som er blevet sat i gang for at hjælpe nordiske borgere med at få de rette færdigheder til kvalitetsjob.

Guðmundur Ingi Guðbrandsson, sosial- og arbeidsmarkedsminister, og Jón Gunnar Þórðarson, administrerende direktør i Bara tala.

01/07/2024

Island

I et betydelig skritt for å styrke islandsk språkopplæring har regjeringen forbedret tilgangen til “Bara tala”-appen.

Folkfest när Björneborg bjuder in till samtal.

28/06/2024

Finland

Årets upplaga av Suomi-Arenan är full av sol, pratsamma människor och samtal. Finlands svar på Almedalsveckan är en avspänd affär.

Share This