26/03/2024

Finland

Lika möjligheter, Yrkesutbildning

Förberedande utbildning (Hux) utreds i Finland

Undervisnings- och kulturministeriet har inlett en utredning om funktionaliteten hos förberedande utbildning för examensutbildning, det vill säga Hux-utbildning.

Förberedande utbildning (Hux) utreds i Finland

Förberedande utbildning (Hux) utreds i Finland

Utredningen ska svara på frågan hur väl utbildningen ger färdigheter att söka till gymnasium och yrkesutbildning och hur bra Hux stöder stärkandet av de studerandes grundläggande färdigheter.

Det är frågan om en omfattande granskning av såväl statistik, processer, styrkor och utvecklingsbehov, uppfyllande av mål och verksamhetsmiljö. Man tittar också på de studerandes mångskiftande behov, hur samarbetsstrukturerna fungerar samt hur HUX-utbildning stöder olika grupper. Resultaten lägger grunden för eventuella ändringar i lagstifningen.

Læs mere om Utredningen av Hux-utbildningens funktionalitet har påbörjats her.

Flere nyheder fra NVL

Nordiske initiativer under Det Europæiske År for Færdigheder.

03/07/2024

Norden

NVL støtter Det Europæiske År for Færdigheder, og på denne siden kan du læse om nordiske uddannelsesinitiativer, som er blevet sat i gang for at hjælpe nordiske borgere med at få de rette færdigheder til kvalitetsjob.

Guðmundur Ingi Guðbrandsson, sosial- og arbeidsmarkedsminister, og Jón Gunnar Þórðarson, administrerende direktør i Bara tala.

01/07/2024

Island

I et betydelig skritt for å styrke islandsk språkopplæring har regjeringen forbedret tilgangen til “Bara tala”-appen.

Folkfest när Björneborg bjuder in till samtal.

28/06/2024

Finland

Årets upplaga av Suomi-Arenan är full av sol, pratsamma människor och samtal. Finlands svar på Almedalsveckan är en avspänd affär.

Share This