04/09/2023

Danmark

Voksenuddannelse

Forberedende Voksenundervisning (FVU) er vigtig men udfordret

Forberedende Voksenundervisning (FVU) er vigtig, men udfordres af blandt andet stram økonomi og meget heterogene målgrupper.

Forberedende Voksenundervisning (FVU) er vigtig men udfordret

Forberedende Voksenundervisning (FVU) er vigtig men udfordret

Forberedende voksenuddannelse (FVU) retter sig mod voksne deltagere, der ønsker at styrke deres basale færdigheder på et 8. – 9. klasses niveau, og dermed skabe et grundlag for at kunne videreuddanne sig. FVU gennemfører på flere forskellige institutioner fx VUC, erhvervsskoler, sprogcentre og oplysningsforbund.Undervisningen gennemføres ofte i en pædagogisk form og et miljø, der er særligt målrettet voksne deltagere.

I en ny undersøgelse fra Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) viser resultater, at kvaliteten på FVU mange steder udfordres af deltagernes meget forskellige forudsætninger, når der fx er flere sproglige og faglige niveauer, der på grund af stram økonomi samlæses på samme hold.

I rapporten anbefaler EVA bl.a. at,

– man styrker udbydernes forudsætninger for at tilbyde undervisning, der passer til deltagernes behov.

– man på det politisk-administrative niveau adresserer den manglende overensstemmelse mellem FVU-bekendtgørelsens fokus og deltagernes behov.

Undersøgelsen er en del af projektet ”Voksenpædagogiske miljøer på FVU.”

Læs mere

Flere nyheder fra NVL

Nordiske initiativer under Det Europæiske År for Færdigheder.

03/07/2024

Norden

NVL støtter Det Europæiske År for Færdigheder, og på denne siden kan du læse om nordiske uddannelsesinitiativer, som er blevet sat i gang for at hjælpe nordiske borgere med at få de rette færdigheder til kvalitetsjob.

Guðmundur Ingi Guðbrandsson, sosial- og arbeidsmarkedsminister, og Jón Gunnar Þórðarson, administrerende direktør i Bara tala.

01/07/2024

Island

I et betydelig skritt for å styrke islandsk språkopplæring har regjeringen forbedret tilgangen til “Bara tala”-appen.

Folkfest när Björneborg bjuder in till samtal.

28/06/2024

Finland

Årets upplaga av Suomi-Arenan är full av sol, pratsamma människor och samtal. Finlands svar på Almedalsveckan är en avspänd affär.

Share This