13/05/2024

Norden

Livslångt lärande, Näringsliv, Utbildningspolitik

Livslångt lärande för framtidens arbetsmarknad

En ny nordisk rapport efterlyser mer erfarenhetsutbyte för att livslångt lärande i högre utsträckning ska bidra till att möta framtidens kompetensbehov på arbetsmarknaden.

En ung kvinne leser en bok i en bokhandel med mange bøker i bakgrunnen.

Livslångt lärande för framtidens arbetsmarknad

Med fokus på digitalisering och grön omställning, kartlägger rapporten ”Livslångt lärande för framtidens arbetsmarknad” strukturerna för att stärka och anpassa utbildningssystemen i samtliga nordiska länder, Grönland, Färöarna och Åland.

Resultaten betonar livslångt lärandes roll för att hantera arbetsmarknadens utmaningar och föreslår att samarbete mellan utbildningsinstitutioner, näringslivet och regeringar stärks, att flexibiliteten i utbildningsutbudet ökar, att arbetsgivares engagemang stärks, att systemet för validering utökas, samt att det nordiska samarbetet och erfarenhetsutbytet stärks.

Rapporten presenterar även sammanfattning av nordiska system för livslångt lärande.

Du hittar publikation på norden.org, här.

Flere nyheder fra NVL

Nordiske initiativer under Det Europæiske År for Færdigheder.

03/07/2024

Norden

NVL støtter Det Europæiske År for Færdigheder, og på denne siden kan du læse om nordiske uddannelsesinitiativer, som er blevet sat i gang for at hjælpe nordiske borgere med at få de rette færdigheder til kvalitetsjob.

Guðmundur Ingi Guðbrandsson, sosial- og arbeidsmarkedsminister, og Jón Gunnar Þórðarson, administrerende direktør i Bara tala.

01/07/2024

Island

I et betydelig skritt for å styrke islandsk språkopplæring har regjeringen forbedret tilgangen til “Bara tala”-appen.

Folkfest när Björneborg bjuder in till samtal.

28/06/2024

Finland

Årets upplaga av Suomi-Arenan är full av sol, pratsamma människor och samtal. Finlands svar på Almedalsveckan är en avspänd affär.

Share This