29/06/2022

International

Uddannelsespolitik, Voksenuddannelse, Livslang læring

Marrakesh Framework for Action: en global indsats for at fremme livslang læring

Mere end 1.000 deltagere fra over 140 lande diskuterede Marrakesh Framework for Action under den syvende internationale konference om voksenuddannelse (CONFINTEA 7) 15.-17. juni 2022 i Marokko.

Maria Marquard, NVL Danmark og David Atchoarena, direktør for UNESCO Institute for LLL under CONFINTEA VII i Marrakesh

Maria Marquard, NVL Danmark og David Atchoarena, direktør for UNESCO Institute for LLL under CONFINTEA VII i Marrakesh.

Marrakesh Framework for Action er blevet vedtaget på den internationale konference CONFINTEA af deltagere fra over 140 lande.

For at omsætte visionen om en ret til livslang læring til virkelighed, opfordrer Marrakesh Framework for Action til at øge voksnes deltagelse i læring markant, og anerkender behovet for øgede økonomiske investeringer i voksenlæring og -uddannelse.

UNESCO-medlemsstaterne vil arbejde for at forbedre kvaliteten af voksenuddannelse, og har forpligtet sig til at sætte inklusion i centrum af bestræbelserne på at sikre, at dem, der har mest brug for det, får gavn af livslang læring.

Download Marrakesh Framework for Action.

Om den internationale konference om voksenuddannelse

CONFINTEA er en UNESCO mellemstatslig konference for politisk dialog om voksenlæring og -uddannelse. CONFINTEA har fundet sted hvert 12. til 13. år siden 1949.

Læs mere på konferencens hjemmeside.

Flere nyheder fra NVL

Nordiske initiativer under Det Europæiske År for Færdigheder.

03/07/2024

Norden

NVL støtter Det Europæiske År for Færdigheder, og på denne siden kan du læse om nordiske uddannelsesinitiativer, som er blevet sat i gang for at hjælpe nordiske borgere med at få de rette færdigheder til kvalitetsjob.

Guðmundur Ingi Guðbrandsson, sosial- og arbeidsmarkedsminister, og Jón Gunnar Þórðarson, administrerende direktør i Bara tala.

01/07/2024

Island

I et betydelig skritt for å styrke islandsk språkopplæring har regjeringen forbedret tilgangen til “Bara tala”-appen.

Folkfest när Björneborg bjuder in till samtal.

28/06/2024

Finland

Årets upplaga av Suomi-Arenan är full av sol, pratsamma människor och samtal. Finlands svar på Almedalsveckan är en avspänd affär.

Share This