21/09/2023

Danmark

Digitale kompetencer, Voksenuddannelse, Erhvervs- og arbejdsmarkedsuddannelse

Nye langsigtede investeringer i voksen og efteruddannelse (VEU)

En ny trepartsaftale mellem Regeringen og arbejdsmarkedets parter skal være med til at sikre fremtidens kompetencebehov.

Nye langsigtede investeringer i voksen og efteruddannelse (VEU)

Nye langsigtede investeringer i voksen og efteruddannelse (VEU)

Regeringen og arbejdsmarkedets parter har indgået en ny trepartsaftale, hvor der afsættes 360 mio. kr. årligt til et varigt løft af efter- og videreuddannelsesindsatsen. Med aftalen ønsker man at sikre arbejdsstyrkens nødvendige kompetencer og omstillingsevne i forhold til de krav som hastige forandringer, grøn omstilling, nye teknologier og stigende pensionsalder stiller.

Konkrete initiativer i aftalen rettes bl.a. mod, at flere voksne får mulighed for at styrke grundlæggende basale færdigheder, at give bedre muligheder for at både faglærte, ufaglærte og personer med korte og mellemlange videregående uddannelser kan få tilskud til efter- og videreuddannelse på videregående niveau.

Arbejdsmarkedsuddannelserne (AMU) styrkes med varige takstforhøjelser samt varige tilskud til at styrke og udbrede digital læring.

Desuden gives også varige bevillinger til voksenvejledning og VEU-koordinatorer.

Læs mere her.

Flere nyheder fra NVL

Nordiske initiativer under Det Europæiske År for Færdigheder.

03/07/2024

Norden

NVL støtter Det Europæiske År for Færdigheder, og på denne siden kan du læse om nordiske uddannelsesinitiativer, som er blevet sat i gang for at hjælpe nordiske borgere med at få de rette færdigheder til kvalitetsjob.

Guðmundur Ingi Guðbrandsson, sosial- og arbeidsmarkedsminister, og Jón Gunnar Þórðarson, administrerende direktør i Bara tala.

01/07/2024

Island

I et betydelig skritt for å styrke islandsk språkopplæring har regjeringen forbedret tilgangen til “Bara tala”-appen.

Folkfest när Björneborg bjuder in till samtal.

28/06/2024

Finland

Årets upplaga av Suomi-Arenan är full av sol, pratsamma människor och samtal. Finlands svar på Almedalsveckan är en avspänd affär.

Share This