06/06/2022

Norden

Lige muligheder

Nye udfordringer på arbejdsmarkedet takles med realkompetencevurdering

Den fjerde VPL Biennale-konference fandt sted i Reykjavík den 19. og 20. maj.

Antra Carlsen, NVLs hovedkoordinator. VPL Biennale-konference

Antra Carlsen, NVLs hovedkoordinator.

Konferencen var velbesøgt med omkring 250 deltagere fra 27 lande, der samledes i Reykjavík for at lytte til inspirerende oplæg og for at deltage i diskussioner om udvikling af realkompetencevurdering (validering). Omkring 50 personer så konferencen i live stream. Fire projekter inden for realkompetencevurdering fik en VPL-pris på konferencen.

Meet the winners: VPL Biennalens priser

At opbygge et fælles grundlag

Konferencens hovedtema var ”Building a common ground” – eller at opbygge et fælles grundlag. For at opnå bedst mulige resultater af realkompetencevurdering skal der være konsensus mellem uddannelsessystemet, erhvervslivet og myndighederne, og det er nødvendigt, at alle interessenter er opmærksomme på vigtigheden af realkompetencevurdering.

Social- og arbejdsmarkedsminister Guðmundur Ingi Guðbrandsson tog dette op i sin tale på konferencen, hvor han talte for vigtigheden af realkompetencevurdering i forhold til udfordringerne på arbejdsmarkedet. Samtidig talte han om at det bør det være muligt at nå til endnu flere i samfundet med realkompetencevurdering, for eksempel handikappede og indvandrere, til at øge lige muligheder for alle.

Felagsm Gudmundur Avarp Maí

Arbejdslivets oplæringscenter (FA) var vært for konferencen, og den afholdtes i samarbejde med NVL og CEDEFOP.

NVL og EPALE at VPL Biennale konference
NVL og EPALE

Se alle billeder fra konferencen.

Nyhed fra Arbejdslivets oplæringscenter.

Flere nyheder fra NVL

Nordiske initiativer under Det Europæiske År for Færdigheder.

03/07/2024

Norden

NVL støtter Det Europæiske År for Færdigheder, og på denne siden kan du læse om nordiske uddannelsesinitiativer, som er blevet sat i gang for at hjælpe nordiske borgere med at få de rette færdigheder til kvalitetsjob.

Guðmundur Ingi Guðbrandsson, sosial- og arbeidsmarkedsminister, og Jón Gunnar Þórðarson, administrerende direktør i Bara tala.

01/07/2024

Island

I et betydelig skritt for å styrke islandsk språkopplæring har regjeringen forbedret tilgangen til “Bara tala”-appen.

Folkfest när Björneborg bjuder in till samtal.

28/06/2024

Finland

Årets upplaga av Suomi-Arenan är full av sol, pratsamma människor och samtal. Finlands svar på Almedalsveckan är en avspänd affär.

Share This