03/10/2022

Island

Højere uddannelse, Uddannelsespolitik

Universiteter i Island opfordres til at etablere et stærkere samarbejde

En fond er blevet oprettet for at øge samarbejdet mellem universiteter i Island. Blandt andet er fokus på øget mulighed for fjernundervisning; at øge antallet af udenlandske studerende; og at øge udbuddet af professionelle universitetsstudier.

Universiteter i Island opfordres til at etablere et stærkere samarbejde

Universitets-, industri- og innovationsminister Áslaug Arna Sigurbjörnsdóttir Foto: Islands regering.

En fond er blevet oprettet for at øge samarbejdet mellem universiteter i Island. Blandt andet er fokus på øget mulighed for fjernundervisning; at øge antallet af udenlandske studerende; og at øge udbuddet af professionelle universitetsstudier

Universitets-, industri- og innovationsminister Áslaug Arna Sigurbjörnsdóttir har oprettet en fond på 2 milliarder ISK, som skal fremme et stærkt samarbejde mellem alle universiteter i Island.

“Island er et lille land, og det er blevet hævdet, at vi er for få til at drive syv universiteter. Jeg har opfordret skolerne til at se på øget samarbejde med hinanden og endda fusioner, hvilket jeg mener er vigtigt for dem for at være proaktive.”

Ved tildeling af midler til universiteternes fælles projekter skal der bl.a. ses på følgende faktorer:

  • Samarbejde om læring uanset sted, ikke mindst med en øget vægt på muligheden for fjernundervisning
  • Samarbejde om at øge antallet af udenlandske studerende, bl.a. med undervisning i flere fag på engelsk, med det formål, at flere udenlandske studerende kan gennemføre deres studier i Island
  • Samarbejde om at øge antallet af studerende inden for pædagogiske videnskaber og øge udbuddet af professionelle universitetsstudier, dvs. hvor akademiske studier kombineres med arbejdsmarkedsuddannelse

Nyhed og billede fra Islands regering.

Flere nyheder fra NVL

Nordiske initiativer under Det Europæiske År for Færdigheder.

03/07/2024

Norden

NVL støtter Det Europæiske År for Færdigheder, og på denne siden kan du læse om nordiske uddannelsesinitiativer, som er blevet sat i gang for at hjælpe nordiske borgere med at få de rette færdigheder til kvalitetsjob.

Guðmundur Ingi Guðbrandsson, sosial- og arbeidsmarkedsminister, og Jón Gunnar Þórðarson, administrerende direktør i Bara tala.

01/07/2024

Island

I et betydelig skritt for å styrke islandsk språkopplæring har regjeringen forbedret tilgangen til “Bara tala”-appen.

Folkfest när Björneborg bjuder in till samtal.

28/06/2024

Finland

Årets upplaga av Suomi-Arenan är full av sol, pratsamma människor och samtal. Finlands svar på Almedalsveckan är en avspänd affär.

Share This