26/06/2023

Norge

Ammatillinen koulutus, Yhtäläiset mahdollisuudet

Webinaari osaamisen validoinnin laatukompassista

NVL järjesti 13. kesäkuuta webinaarin osaamisen validoinnin laatukompassista täysilukuiselle osanottajajoukolle.

Webinar: Kvalitetskompass for realkompetansevurdering

Webinaari osaamisen validoinnin pohjoismaisesta laatukompassista

Webinaari oli suunnattu osaamisen validoinnin parissa Norjassa työskenteleville, kuten oppilas- tai opiskelijahallinnon työntekijöille ja formaalin koulutussektorin opiskelijavalinnoista vastaaville henkilöille, seuraavilla koulutustasoilla:

  • peruskoulu ja aikuisten toisen asteen koulutus
  • ammatillinen korkeakoulutus.

Webinaarissa osallistujat saivat ideoita ja tietoa siitä, miten validoinnin laatukompassia voidaan käyttää käytänteiden arviointiin ja kehittämiseen sekä sisäisten validointijärjestelmien ja -rutiinien luomiseen. Laatukompassin digitaalisilla työkaluilla voidaan esimerkiksi luoda henkilökohtainen kehityssuunnitelma, jolla henkilö voi parantaa
omia validointikäytänteitään ja vahvistaa omaa osaamistaan. Lisäksi työkalulla varmistetaan validointimenettelyiden laatu ja parannetaan validointityötä tekevien osaamista.

Anni Karttunen, kokenut koulutuspolitiikan asiantuntija GlobEdusta, kertoi meille laatukompassin taustoista ja käyttötarkoituksista sekä siitä, millaisia kokemuksia siitä on saatu Suomessa.

Agnetha Kronqvist on NVL:n maakoordinaattori ja Ruotsin kouluviraston, Skolverketin, opetusneuvos. Hän esitteli käytännön esimerkkejä siitä, miten työkalua käytetään Ruotsissa, sekä tuloksia validointi- ja ohjaustyötä tekevien henkilöiden itsearvioinneista.

Viimeisenä Trond Fitje, Norjan korkeakoulu- ja osaamisviraston vanhempi neuvonantaja ja NVL:n validointiverkoston jäsen, kertoi Norjan painopistealueista sekä siitä, miten laatukompassia voidaan hyödyntää Norjan oloissa.

Lopuksi alustajat pääsivät keskustelemaan aiheesta yhdessä ja vastaamaan kuulijoiden esittämiin kysymyksiin.

Täältä voit tutustua laatukompassiin: Pohjoismainen Osaamisen Validoinnin Laatukompassi | Nordic Quality Compass

Tallenteen webinaarista ja esityksistä voit tilata sähköpostitse osoitteesta: andreas.gravdahl@hkdir.no.

Flere nyheder fra NVL

Nordiske initiativer under Det Europæiske År for Færdigheder.

03/07/2024

Norden

NVL støtter Det Europæiske År for Færdigheder, og på denne siden kan du læse om nordiske uddannelsesinitiativer, som er blevet sat i gang for at hjælpe nordiske borgere med at få de rette færdigheder til kvalitetsjob.

Guðmundur Ingi Guðbrandsson, sosial- og arbeidsmarkedsminister, og Jón Gunnar Þórðarson, administrerende direktør i Bara tala.

01/07/2024

Island

I et betydelig skritt for å styrke islandsk språkopplæring har regjeringen forbedret tilgangen til “Bara tala”-appen.

Folkfest när Björneborg bjuder in till samtal.

28/06/2024

Finland

Årets upplaga av Suomi-Arenan är full av sol, pratsamma människor och samtal. Finlands svar på Almedalsveckan är en avspänd affär.

Share This