15/06/2023

Norge

Fag- og yrkesopplæring,

Webinar om det nordiske kvalitetskompasset for realkompetansevurdering

NVL arrangerte webinar 13. juni om kvalitetskompass for realkompetansevurdering (validering), med fulltallig deltakerliste.

Webinar: Kvalitetskompass for realkompetansevurdering

Webinar om det nordiske kvalitetskompasset for realkompetansevurdering

Webinaret «Kvalitetskompass for realkompetansevurdering» rettet seg mot utøvere av realkompetansevurdering i Norge, herunder fagkonsulenter og administrativt ansatte som arbeider inntak/opptak til formell utdanning på følgende utdanningsnivåer:

  • Grunnopplæring (grunnskole og videregående opplæring for voksne)
  • Høyere yrkesfaglig utdanning

Her fikk deltakerne innsikt i og kunnskap om hvordan Kvalitetskompasset for realkompetansevurdering kan fungere for vurdering og videreutvikling av praksis, samt rammeverk for utvikling av interne systemer og rutiner for realkompetansevurdering. Kvalitetskompassets flere digitale redskaper skal eksempelvis hjelpe deg med en personlig utviklingsplan som skal forbedre egen vurderingspraksis og styrke egen kompetanse. Verktøyet skal også kvalitetssikre vurderingsprodsryer og øke kompetansen for utøvere.

Anni Karttunen, seniorspesialist i utdanningspolitikk i GlobEdu tok oss gjennom bakgrunnen for Kvalitetskompasset og bruksområde, samt hvilke erfaringer som har blitt gjort med i Finland.

Agnetha Kronqvist, nasjonalt koordinator for NVL i Sverige og undervisningsråd i Skolverket presenterte praktiske eksempler på hvordan verktøyet er blitt brukt i svensk kontekst, samt resultater på selv-evalueringer for praktikere og veiledere.

Til sist presenterte Trond Fitje, seniorrådgiver i HK-dir og medlem i NVLs valideringsnettverk om de norske fokusområdene og hvordan Kvalitetskompasset kan benyttes i norske sammenhenger.

Til sist fikk innlederne tid til å snakke sammen i en plenumssamtale om temaet og besvarte spørsmål fra deltakerne.

Her kan du utforske Kvalitetskompasset: qualitycompass.eu

Opptak av webinaret og presentasjon får du tak i ved å sende en e-post til: andreas.gravdahl@hkdir.no.

Flere nyheder fra NVL

Nordiske initiativer under Det Europæiske År for Færdigheder.

03/07/2024

Norden

NVL støtter Det Europæiske År for Færdigheder, og på denne siden kan du læse om nordiske uddannelsesinitiativer, som er blevet sat i gang for at hjælpe nordiske borgere med at få de rette færdigheder til kvalitetsjob.

Guðmundur Ingi Guðbrandsson, sosial- og arbeidsmarkedsminister, og Jón Gunnar Þórðarson, administrerende direktør i Bara tala.

01/07/2024

Island

I et betydelig skritt for å styrke islandsk språkopplæring har regjeringen forbedret tilgangen til “Bara tala”-appen.

Folkfest när Björneborg bjuder in till samtal.

28/06/2024

Finland

Årets upplaga av Suomi-Arenan är full av sol, pratsamma människor och samtal. Finlands svar på Almedalsveckan är en avspänd affär.

Share This