02/03/2023

Danmark

Erhvervsliv, Voksenuddannelse, Erhvervs- og arbejdsmarkedsuddannelse

Erhvervsuddannelse for voksne (EUV) støtter omskoling på arbejdsmarked

En ny undersøgelse fra Danmarks evalueringsinstitut, EVA, viser at mange voksne der påbegynder en erhvervsuddannelse allerede har en erhvervsuddannelse.

Erhvervsuddannelse for voksne (EUV) støtter omskoling på arbejdsmarked

Erhvervsuddannelse for voksne (EUV) støtter omskoling på arbejdsmarked

Voksne erhvervsskoleelever udgør ca. en tredjedel af de elever, der begynder på et hovedforløb på en erhvervsuddannelse. EUV kan med afsæt i analysen ses som et vigtigt uddannelsestilbud i forhold til omskoling, som medvirker til at fremme mobilitet og fleksibilitet for faglærte på arbejdsmarkedet.

Der er forskel på antal deltagere, der søger fra og til forskellige områder. Flest faglærte kommer fra kontor, handel og forretningsservice, og flest faglærte søger mod omsorg, sundhed, pædagogik og teknologi, byggeri og transport.

Læs mere i artiklen 4 ud af 10 voksne, der starter på EUD-hovedforløb, har tidligere gennemført en erhvervsuddannelse | EVA

Flere nyheder fra NVL

Nordiske initiativer under Det Europæiske År for Færdigheder.

03/07/2024

Norden

NVL støtter Det Europæiske År for Færdigheder, og på denne siden kan du læse om nordiske uddannelsesinitiativer, som er blevet sat i gang for at hjælpe nordiske borgere med at få de rette færdigheder til kvalitetsjob.

Guðmundur Ingi Guðbrandsson, sosial- og arbeidsmarkedsminister, og Jón Gunnar Þórðarson, administrerende direktør i Bara tala.

01/07/2024

Island

I et betydelig skritt for å styrke islandsk språkopplæring har regjeringen forbedret tilgangen til “Bara tala”-appen.

Folkfest när Björneborg bjuder in till samtal.

28/06/2024

Finland

Årets upplaga av Suomi-Arenan är full av sol, pratsamma människor och samtal. Finlands svar på Almedalsveckan är en avspänd affär.

Share This