01/07/2024

Island

Fleksibel læring, Arbeidsliv

Forbedret tilgang til islandske språkverktøy

I et betydelig skritt for å styrke islandsk språkopplæring har regjeringen forbedret tilgangen til “Bara tala”-appen.

Guðmundur Ingi Guðbrandsson, sosial- og arbeidsmarkedsminister, og Jón Gunnar Þórðarson, administrerende direktør i Bara tala.

Guðmundur Ingi Guðbrandsson, sosial- og arbeidsmarkedsminister, og Jón Gunnar Þórðarson, administrerende direktør i Bara tala.

“Bara tala”-appen, utviklet i samarbeid med Sosial- og arbeidsdepartementet, gir gratis tilgang til spesialiserte ordlister for helse- og sosialfaglige yrker. Med kunstig intelligens tilbyr appen interaktivt vokabular og personlig oversettelsesverktøy på fem språk.

Dette tiltaket støtter islandske språkretningslinjer for 2023-2026 og er spesielt nyttig for utenlandske arbeidere på sykehjem.

Les mer her (Islandsk)

Flere nyheder fra NVL

Nordiske initiativer under Det Europæiske År for Færdigheder.

03/07/2024

Norden

NVL støtter Det Europæiske År for Færdigheder, og på denne siden kan du læse om nordiske uddannelsesinitiativer, som er blevet sat i gang for at hjælpe nordiske borgere med at få de rette færdigheder til kvalitetsjob.

Folkfest när Björneborg bjuder in till samtal.

28/06/2024

Finland

Årets upplaga av Suomi-Arenan är full av sol, pratsamma människor och samtal. Finlands svar på Almedalsveckan är en avspänd affär.

Fagskoler i Norge scorer bra på samarbeid med arbeidslivet om utdanningsinnhold.

26/06/2024

Norge

Norske fagskoler samarbeider tett med arbeidslivet. Virksomhetene opplever samarbeid med fagskoler som enklere enn samarbeid med høyskoler og universiteter. Det meste av samarbeidet foregår gjennom etablerte «Fagråd for samarbeid med arbeidslivet». At lærere ved fagskoler i tillegg er tilknyttet virksomheter innenfor det temaområdet de underviser i bidrar også til at utdanningene er arbeidslivsrelevante.

Share This