21/06/2024

Island

Utdanningspolitikk, , Arbeidsliv

Islands fremtidsplan for innvandrere

Den islandske regjeringen har lansert sitt første omfattende politiske utkast for innvandrere, “Et samfunn for alle – Islands fremtid og politikk på innvandringsområdet”. Denne strategien, som strekker seg fra 2024 til 2038, sikter mot å skape et inkluderende samfunn hvor alle, uavhengig av opprinnelse, har like muligheter.

Studenter som samarbeider og studerer i et klasserom.

Islands fremtidsplan for innvandrere

Hovedmålet med denne politikken er å fremme likestilling, deltagelse og mangfold. Den legger vekt på å integrere innvandrere fullt ut i det islandske samfunnet gjennom tiltak som inkluderer språkopplæring, anerkjennelse av utenlandsk utdanning og arbeidserfaring, og bedre tilgang til informasjon og offentlige tjenester .

Et sentralt element i denne planen er å bekjempe fattigdom blant innvandrere og sikre likhet i utdanningssystemet. Politikken retter også spesiell oppmerksomhet mot sårbare grupper som risikerer flere former for diskriminering, og den fremmer kvinnelig arbeidsdeltakelse for å utjevne forskjellene mellom innfødte og innvandrerkvinner .

Planen inkluderer en nasjonal handlingsplan som skal følge opp og nå målene satt i politikken, i tråd med FNs bærekraftsmål. Denne handlingsplanen vil bli presentert for Alltinget sammen med den politiske resolusjonen .

Dette initiativet markerer et vendepunkt for Island, som nå erkjenner viktigheten av en strategisk tilnærming til innvandringsspørsmål i et samfunn som opplever rask demografisk endring.

Link til utkastet på englesk

Flere nyheder fra NVL

Nordiske initiativer under Det Europæiske År for Færdigheder.

03/07/2024

Norden

NVL støtter Det Europæiske År for Færdigheder, og på denne siden kan du læse om nordiske uddannelsesinitiativer, som er blevet sat i gang for at hjælpe nordiske borgere med at få de rette færdigheder til kvalitetsjob.

Guðmundur Ingi Guðbrandsson, sosial- og arbeidsmarkedsminister, og Jón Gunnar Þórðarson, administrerende direktør i Bara tala.

01/07/2024

Island

I et betydelig skritt for å styrke islandsk språkopplæring har regjeringen forbedret tilgangen til “Bara tala”-appen.

Folkfest när Björneborg bjuder in till samtal.

28/06/2024

Finland

Årets upplaga av Suomi-Arenan är full av sol, pratsamma människor och samtal. Finlands svar på Almedalsveckan är en avspänd affär.

Share This