07/02/2022

Danmark

Folkeoplysning, Lige muligheder, Motivation

”Vær med”, lokale fællesskaber – et værn mod ensomhed

Samarbejde mellem et oplysningsforbund og organisationen BoligSocialt hus

”Vær med”, lokale fællesskaber – et værn mod ensomhed

”Vær med”, lokale fællesskaber – et værn mod ensomhed

Selv under COVID-19 restriktioner er det lykkedes, at få over 1000 voksne til at deltage i fælles aktiviteter som fx svømning, fælles spisning, job klubber og kulturcafeer. Initiativet ”Vær med” er gennemført i et samarbejde mellem AOF Center Odense og den boligsociale organisation ’BoligSocialt Hus’.

Mennesker der føler sig ensomme har ofte ikke mod til at søge fællesskaber. Derfor har man i projektet ”Vær med” etableret et tilbud om at få en ”aftenskolemakker”, som er en frivillig der hjælper med at opsøge nye deltagere og støtte deres fremmøde. Aktiviteterne knyttes til et allerede eksisterende tilbud i det lokale boligområde og medvirker dermed også til at styrke netværk og kontakt mellem beboerne.

Læs mere:

Flere nyheder fra NVL

Nordiske initiativer under Det Europæiske År for Færdigheder.

03/07/2024

Norden

NVL støtter Det Europæiske År for Færdigheder, og på denne siden kan du læse om nordiske uddannelsesinitiativer, som er blevet sat i gang for at hjælpe nordiske borgere med at få de rette færdigheder til kvalitetsjob.

Guðmundur Ingi Guðbrandsson, sosial- og arbeidsmarkedsminister, og Jón Gunnar Þórðarson, administrerende direktør i Bara tala.

01/07/2024

Island

I et betydelig skritt for å styrke islandsk språkopplæring har regjeringen forbedret tilgangen til “Bara tala”-appen.

Folkfest när Björneborg bjuder in till samtal.

28/06/2024

Finland

Årets upplaga av Suomi-Arenan är full av sol, pratsamma människor och samtal. Finlands svar på Almedalsveckan är en avspänd affär.

Share This