08/12/2023

Norden

Livslångt lärande

Visualisering av samordning av vägledning i de nordiska länderna

Den grafiska presentationen visar tillgången till vägledning i de nordiska länderna, Färöarna, Grönland och Åland och hur långt de kommit i de enskilda delar som undersökts via rapporterna ”Samordning av vägledning i de nordiska länderna” (2020-2023).

Visualisering av samordning av vägledning i de nordiska länderna

Visualisering av samordning av vägledning i de nordiska länderna

Den grafiska presentationen syfte är kunskapsutbyte för att göra livslång vägledning tillgänglig för alla, att stödja vuxnas mobilitet och att främja jämlikhet i Norden. I de nordiska länderna, Färöarna, Grönland och Åland finns olika former av formellt och informellt samarbete, nationella strategier och projekt som fokuserar på att förstärka samarbete och samordning.

NVL’s Netværk for Vejlednings förhoppning är att presentationen ska användas nationellt som underlag i diskussioner för att stödja utvecklingen av vägledningstjänster.

Se visualisering av samordningsrapporten her.

Læs mere i rapporterne:
Samordning af vejledningen i ­de nordiske lande:

Flere nyheder fra NVL

Nordiske initiativer under Det Europæiske År for Færdigheder.

03/07/2024

Norden

NVL støtter Det Europæiske År for Færdigheder, og på denne siden kan du læse om nordiske uddannelsesinitiativer, som er blevet sat i gang for at hjælpe nordiske borgere med at få de rette færdigheder til kvalitetsjob.

Guðmundur Ingi Guðbrandsson, sosial- og arbeidsmarkedsminister, og Jón Gunnar Þórðarson, administrerende direktør i Bara tala.

01/07/2024

Island

I et betydelig skritt for å styrke islandsk språkopplæring har regjeringen forbedret tilgangen til “Bara tala”-appen.

Folkfest när Björneborg bjuder in till samtal.

28/06/2024

Finland

Årets upplaga av Suomi-Arenan är full av sol, pratsamma människor och samtal. Finlands svar på Almedalsveckan är en avspänd affär.

Share This