Workshops
Digital kommunikation i matematikundervisningen
Charlotte Arkenback-Sundström, Universitetsadjunkt, institut for pædagogik og specialpædagogik ved Göteborgs universitet
I denne workshop kommer vi til at arbejde med videorefleksioner for at kommunikere matematik verbalt, visuelt og i skrift. Tag egen computer og/eller smartphone med.
Grundlæggende færdigheder og digitalisering
Nordisk netværk for grundlæggende færdigheder.
Med udgangspunkt i en nordisk rapport om grundlæggende færdigheder og digitalisering diskuteres:
- Hvilken betydning grundlæggende regnefærdigheder kommer at få i et stadig mere digitaliseret hverdags-, socialt - og arbejdsliv?
- Hvor vigtige er grundlæggende digitale kompetencer i en digitaliseret hverdag?
- Hvor vigtige er grundlæggende regnefærdigheder er i arbejdslivet i de nordiske lande?
Planlægning af produktive matematiske samtaler
Jacob Nordgaard, vejleder og underviser, Kursustrappen, et kursussted som tilbyder forskellige former for voksenuddannelse og Birgitte Henriksen, lektor ved Københavns Professionshøjskole og ph.d. studerende ved DPU, Aarhus Universitet.
Præsention og diskussion af en metodisk tilgang i form af en drejebog, som kan bruges i planlægning og gennemførelse af undervisning med det sigte at bidrage til at udvikle underviserkompetence i at lede produktive matematiske samtaler.
To problemer og løsninger fra lærernes hverdag. Videomateriale fra læreruddannelsen og en case hvor sproget sluger matematikken
Kalle Ojanen, enhedschef & Katja Pohjola og Saara Makinen matematiklærere, Åbo yrkesinstitut
I workshoppen præsenteres, hvordan alle lærere kan hjælpes til at støtte studerende i matematik. Deltagerne får også en oplevelse af, hvordan der kan studeres matematik på et fremmede sprog. Eksemplet kommer fra Åbo yrkesinstitut, afdeling af omsorgsfag & grundlæggende færdigheder.
Undersøgende matematik for voksne - hvad er det og hvad gør det godt for?
Morten Blomhøj, professor ved DPU og centerleder for Nationalt Center for Udvikling af Matematikundervisning, Aarhus Universitet, Danmark
Der gives en kort introduktion til en pædagogisk begrundelse for undersøgende matematikundervisning baseret på Deweys uddannelsesfilosofi. Herefter præsenteres en didaktisk model for tilrettelæggelse af undersøgende aktiviteter og forløb. Deltagerne får lejlighed til selv at arbejde med eksempler på undersøgelser i og ved hjælp af matematik, og på grundlag heraf at reflektere over, hvordan man som lærer kan støtte læring gennem undersøgende forløb. Til sidst diskuteres hvordan man kan karakterisere forskellige typer forløb inden for undersøgende matematikundervisning, og hvilke læringspotentiale disse typer kan have.
|