29/11/2023

Danmark

Uddannelse i fængsler, Fleksibel læring, Erhvervs- og arbejdsmarkedsuddannelse

Samarbejde mellem værkmestre og lærere i fængsler forbedrer indsattes færdigheder og viden

NVL’s Netværk for Uddannelse i Fængsler har udgivet inspirationsmateriale om aktiviteter, som forbedrer de indsattes færdigheder og viden.

Samarbejde mellem værkmestre og lærere i fængsler forbedrer indsattes færdigheder og viden

Samarbejde mellem værkmestre og lærere i fængsler forbedrer indsattes færdigheder og viden

Alle indsatte i nordiske fængsler skal tilbydes daglige aktiviteter, hvor de kan opnå mestring og kvalificering. Sådan lyder en af de mål, som NVL’s Netværk for Uddannelse i Fængsler har arbejdet med i perioden 2021-2023.

I forbindelse med arbejdet har netværkets medlemmer indsamlet erfaringer og viden om emnet ”Samarbejde mellem værkmestre og lærere i fængsler”.

Læs mere om arbejdet og find eksempler på aktiviteter, som forbedrer de indsattes færdigheder og viden i brochuren ”Be Creative – Cooperation between supervisor and teacher in prison” her.

Fuglehuse i Danmark

Projekt Fuglehuse i Danmark handler om at stimulere de indsattes nysgerrighed i forhold til at skabe et bedre læringsmiljø, hvor de indsatte kan øge deres færdigheder. Det handler også om at skabe en stærkere relation mellem indsatte, lærere og værkmestre.

Under projektet tegnede de indsatte forskellige fuglehuse i matematik, og tog tegningerne med til værkmesteren i tømrerværkstedet. Her blev træet fra skoven skåret ud og fulgehusene bygget.

Fuglehuse i Danmark

Baggrund for samarbejdet

Mange indsatte mangler formelle færdigheder og har begrænset erhvervserfaring. Dette kan gøre det udfordrende at få et job og starte et selvstændigt, kriminalitetsfrit liv efter løsladelse.

For mange indsatte kan projekter, som kombinerer skole og beskæftigelse i fængslerne, være deres første arbejdserfaring og kan vække interesse for en beskæftigelse. En chance for at se, hvordan praktisk arbejde og erhvervsuddannelse er, kan være en enestående mulighed for mange indsatte.

Kontakt arbejdsgruppen

Materialerne er udviklet af NVL’s Nordisk Netværk for Uddannelse i fængsler og arbejdsgruppen inden for samarbejde mellem skoler og beskæftigelse i fængsler. Arbejdet er foregået i perioden 2021 – 2023.

Medlemmer i arbejdsgruppen er:

Danmark

  • Heidi Carstensen, Enhedschef for beskæftigelsen – Kragskovhede Fængsel

Finland:

  • Satu Rahkila, Specialsakkunnig, centralförvaltningen, Brottspåföljdsmyndigheten
  • Renja Kirsi, studierådgiver, Riihimäki Fengsel

Island:

  • Audur M. Gudmundsdottir, værkmester I Fængslet Holmsheidi
  • Bryndís Jónsdottír, værkmester i Fængslet Litla-Hraun

Norge:

  • Oddvar Håland – rektor på Mandal videregående skole

Sverige:

  • Svante Hellman, produktionsledare, anstalten Mariefred
  • Susan Lindahl–Holmberg, Sverige

Flere nyheder fra NVL

Inngildandi umhverfi og stuðningur við unga innflytjendur á Íslandi.

23/05/2024

Norden

Í verkefninu Raddir ungra innflytjenda – inngilding í nám, starf og samfélag voru haldnir rýnihópar á fimm svæðum á Íslandi til að draga fram áskoranir í tengslum við inngildingu og nýta sem grunn til að vinna í átt að lausnum.

Ungdommer som sitter på rad ved pultene og skriver i et klasserom.

22/05/2024

Island

Den tredje april trådte endringer i loven om universiteter på Island i kraft. Endringene har en stor betydning for høyere utdanning, spesielt når det gjelder mini-kvalifikasjoner (e. micro-dredentials).

Making the digital Nordics work

16/05/2024

Norden

Nordregio recently created a space in Stockholm for policymakers, practitioners, civil society organisations, and academia to discuss digital Inclusion. Participants compared processes of policy implementation in the Nordic and Baltic states. They also learned about the results of a Nordic-Baltic project “Digital Inclusion in Action”.

Share This