26/05/2023

Norden

Arbeidsliv, Fleksibel læring, Forskning

Vellykket webinar om Læring og innovasjon i arbeidslivet

NVL arrangerte webinar 9. mai om læring og innovasjon i arbeidslivet med fokus på en nordisk modell for erfaringsdeling og samskapelse av ny kunnskap med fulltallig deltakerantall.

Personer med VR-headsets på en arbejdsplads

Vellykket webinar om Læring og innovasjon i arbeidslivet

NVL arrangerte webinar 9. mai om læring og innovasjon i arbeidslivet med fokus på en nordisk modell for erfaringsdeling og samskapelse av ny kunnskap med fulltallig deltakerantall.

Webinaret rettet seg mot ledere med ansvar for å følge opp ansattes faglige utvikling og arbeidsutøvelse, ansatte som er opptatt av kompetanseutvikling i arbeidsgiver- og arbeidstakerorganisasjonene og mot lokale tillitsvalgte.

Her fikk vi innsikt i og kunnskap om hvordan læring kan foregå på arbeidsplassen og hvordan det kan forstås som en ‘samskapende prosess’ der både ledere og de tilsatte har en viktig rolle. Innlederne Ulrik Brandi, Maria Marquard og Maria Jönsson bød på teoretisk kunnskap, praktiske erfaringer og inspirasjon basert på voksenpedagogisk og -didaktisk kunnskap om arbeidsplassbasert læring uten at det går utover virksomheters kjerneoppgaver og effektivitet. Den nordiske modellen er en velutprøvd metode og brukt i arbeidslivet gjennom blant annet produksjonsbedriftene Husqvarna og Easyfood.

Maria Marquard, DPU, Aarhus Universitet, og dansk NVL-koordinator introduserte temaet og tok deltakerne gjennom bakgrunnen for den nordiske prosessen i Nordisk ministerråd og utviklingen videre. Ulrik Brandi, PhD, lektor og forskningsprogramleder, DPU/Aarhus universitet informerte om teorien bak-, og resultatene av BIC-prosjektet. Maria Jönsson, Learning Development Manager, Husqvarna Group snakket deretter om hvordan modellen var blitt brukt i Husqvarnas virksomhet og hvordan det er å jobbe med innovativ læring på arbeidsplassen.

Til sist fikk innlederne tid til å snakke sammen i en plenumssamtale om temaet.

Evalueringen av webinaret viste at deltakerne både var fornøyd med innholdet og gjennomføringen. Opptak av webinaret og presentasjon får du tak i ved å sende en e-post til: andreas.gravdahl@hkdir.no

Læs mere om metoden læringscirkler:

Håndbog i Learning Labs
Learning Labs Handbook
Håndbog i Learning Labs
Project Building Innovation Capacity (BIC)

Materiale om læringscirkler

Rapporter læringscirkler /Learning Labs

Artikler

NVL Learning Labs en-baeredygtig nordisk model for innovationskompetence /v. Mikkel Kamp,

”Leder i Husquarna – Man kan ikke gøre som man plejer”. /v. Mikkel Kamp

”Forskningscirkler en udviklingsstrategi” Wahlgren, B., Marquard.M.

Webinarer

Links til de tre webinarer i webinarserien: ”Læring og udvikling på arbejdspladsen gennem leder- og medarbejderinvolvering: en nordisk model for fleksibel, praksisnær og erfaringsbaseret kompetenceudvikling”.

Webinarerne blev gennemført nov.-dec. 2022.

Video

En revitalisering af ”fremtidsværkstedet”

Learning Labs

VALUE – Valuing diversity in care and education – et fælleseuropæisk Erasmus+ KA3 projekt, som blev gennemført den 1. januar 2018 – 31. maj 2021.

Flere nyheder fra NVL

Två personer vid ett bord i en ljus miljö, där en använder rullstol. De verkar ha ett arbetsmöte.

21/11/2024

Sverige

Arbetslösheten bland personer med funktionsnedsättning som medför nedsatt arbetsförmåga är betydligt högre än i övriga befolkningen. För den Svenska regeringen är det viktigt att underlätta för den här gruppen att komma i arbete eller utbildning. I budgetpropositionen för 2025 föreslås bland annat ett vidgat tolkstöd, stärkt utbildningsstöd och förenklat stöd till start av näringsverksamhet.

Ældre mand med VR-briller sidder på motionscykel og peger fremad, mens en smilende sundhedsprofessionel i hvid kittel står ved siden af. Baggrunden er en hvid væg med en tegnet pære, der symboliserer en idé.

14/11/2024

Norden

14 nye sektorpolitiske samarbejdsprogrammer skal være styrende for regeringssamarbejdet i Nordisk Ministerråd frem mod 2030.

Gruppe mennesker rydder op og samler blade i et fælles udendørsområde.

12/11/2024

Danmark

En midtvejsevaluering af indsatsen ”ABC gruppeforløb” viser, at forløbet medvirker til at forbedre deltagernes mentale sundhed, og at de efterfølgende indgår i flere meningsfulde fællesskaber.

Share This